Romano je bio žestoki protivnik cijepljenja, potpuno je promijenio stav nakon bitke za život

Ukratko, bolesti se nije bojao, cijepljenje nije podržavao niti se u kojem slučaju mislio cijepiti. Sve do odlaska u bolnicu, piše Podravski list. Kaže da je obolio od težeg oblika korone, imao problema s disanjem i morao je biti hitno hospitaliziran.

“Dana 11. studenog došao sam na Hitnu, nisam čekao ni pet minuta, odmah sam primljen na daljnju obradu. Prikopčali su na mene hrpu specijalne opreme, napravili rendgensku snimku, sve u roku od 15 minuta. Liječnici su htjeli dobiti što više podataka o mom stanju. U međuvremenu dobivao sam čisti kisik i inhalaciju istovremeno, za to vrijeme vadili su mi krv i mjerili sve parametre važne za nastavak daljnjeg liječenja”, rekao je za Podravski.

Liječnici su odlučili da mora ostati u bolnici.

“Prva tri dana mislio sam da neću izdržati, ali osoblje infektologije zna svoj posao i spasili su me više puta. Kod upale pluća pacijent se guši, tijelo ne dobiva kisik. Zrak ulazi u pluća i tako neiskorišten izlazi van, udišete zrak, ali ne dolazi do kemijske reakcije, kisik se ne prenosi u organizam, što je zadatak pluća, koja zbog velike upale ne mogu obavljati svoju funkciju. Imao sam napadaje intenzivnog kašlja, što je zapravo bila borba za malo kisika. Ovo što sam preživio kod kuće ne možete preživjeti”, naveo je Romano Jakšić.

Za ekipu s koprivničke infektologije, odnosno covid-odjela, Romano ima samo riječi hvale.

“Svi se trude oko svakog pacijenta, napominjem da je odjel pun i da šest sestara brine za 33 teška bolesnika. Većinom se radi o zaraženima koronom koji su čekali do zadnjeg trenutka prije nego što su se javili liječniku. Tijekom čitave noći osoblje svakih nekoliko sati provjerava pacijentovo stanje kako bi za vrijeme vizite imali što jasniju sliku i dali mu odgovarajuću terapiju. Koliko je tim profesionalan, govori činjenica da ni u jednom trenu nisam osjetio njihovu napetost, nervozu, a dobio sam odgovor na razna pitanja. Svaka im čast”, rekao je Romano Jakšić.

Na kraju je poručio:

“Nemojte govoriti loše o koprivničkim liječnicima i bolnici. Hrana i količina su dobri i količinski te nutritivno prilagođeni stanju u kojem se nalazite. Većina kaže da ima premalo, pa ljudi moji, bolnica nije za prežderavanje.”

“Napominjem da sam bio zakleti necjepiša, ali da sam se cijepio, moj rat s koronom ne bi bio tako užasan. Tko nije probao, ne zna o čemu pričam. Uglavnom, cijepite se, nuspojave su mnogo bezbolnije od ovog pakla”, poručio je Romano Jakšić.