Published On: Mon, Dec 11th, 2017

RODITELJI U STRAHU OD NOVE BANDE ‘Operiraju ispred trgovačkih centara, a mete su im curice od 13 do 15 godina’

Engleska policija vjeruje kako su razotkrili novu bandu u Londonu nakon što su primili dojave o brojnim zlostavljanjima diljem zemlje.

Četiri djevojčice u dobi od 13 do 15 godina prijavile su silovanje, a za sve su optužili skupinu muškaraca koji se skupljaju ispred lokalnog McDonald’s restorana u Stratfordu. Time se broj potencijalnih žrtava ove nove bande popeo na 30, no detektivi smatraju kako je riječ o puno većem broju.

– Apeliramo i na druge žrtve da se jave – poručili su iz policije nakon što su uhićena tri maloljetnika i tri starija muškarca.

Iako se mjesečno u Engleskoj i Walesu uhiti čak 420 muškaraca povezanih sa seksualnim zlostavljanjem djece, brojka zlostavljača raste…

– Svim žrtvama u Stratfordu prišli su muškarci ispred McDonald’s-a, a zatim ih odveli na različite lokacije gdje su ih seksualno zlostavljali – ispričala je Independentu Laura Hillier, detektivka specijalnog odreda londonske policije koji se bavi seksualnim zločinima.

Iako policija vjeruje kako je riječ o lokalnim djevojčicamai, ima i onih i iz drugih dijelova grada koje banda mami poklonima i novcem u zamjenu za dilanje droge preko društvenih mreža.

– Neke od njih misle da su u vezi s članovima bande, druge dođu zbog obećanja o poklonima, a treće su tu jer se i inače nalaze ispred trgovačkog centra u kojem se nalazi spomenuti McDonald’s – poručuju iz policije.

Članovi bande curicama daju drogu i alkohol kako bi ih privolili na seks, a kasnije im poručuju da ih zbog toga ionako ne mogu prijaviti zlostavljanje policiji.

– Imaju uhodani sistem. Pošalju nekog mlađeg dečka, najčešće njihovih godina, kako bi im prišao, obećao svašta, a onda na scenu stupaju stariji članovi bande – pojašnjavaju iz policije.