Published On: Mon, Dec 11th, 2017

JER TAKO SE VODI ODGOVORNA NACIONALNA POLITIKA Munira Subašić: Kolinda je za mene i dalje “kraljica Balkana”

Odavno pišemo da ne postoji bolje organizirani nacionalizam, koji ima svoju glavu, tijelo i rep. Koordinirano djelovanje, medija, tzv. ljevice i desnice, te intelektualaca i NGO sektora u Bošnjaka doveden je do savršenosti. Ne postoji Bošnjak koji će iskočiti iz zadane nacionalne matrice i pružiti zrno razumijevanja drugim pokretima u zemlji. Dok kod Hrvata takve kupiš za 15 minuta FTV-a. Nakon što je otvoreno sjeme razdora s Hrvatskom sada idu umilne poruke i “maženje” Hrvatske. Sve do novog udara. Za to vrijeme priprema  se niz ustavnih udara na Hrvate u BIH. Tako će Munira maziti Kolindu, Bakir će govoriti o dobroj i lošoj Hrvatskoj, dok ista ta Hrvatska, potpuno nesvjesna što joj se događa svu urotu i dalje vidi u Beogradu.
Samo potpuno obezglavljena država mogla si je dozvoliti da , iako je bila punih 5 godina u vojnom i političkom savezu sa Sarajevom, zbog 4 mjeseca rata s Bošnjacima dobije presudu za agresiju.
Samo takva Hrvatska može biti igračka sarajevskih NGO-ova. U takvoj Hrvatskoj moguće je da Predsjednica mrtva hladna primi orden Isa Beg Isaković.
Samo u takvoj, antidržavnoj Hrvatskoj moguće je da premijer izjavi kako poštuje sud koji je  amnestirao ubijanja i progone, tisuća pripadnika naroda Blage Zadre.
Red optužbi, red ustavnog podapinjanja, red optužnica , red pohvale, i tako u krug.
Dok Zagreb skuži. A skužit će valjda za koje desetljeće…
Subašić se obratila javnosti na konferenciji za medije koju su organizovala udruženja žrtava u povodu zatvaranja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Novinari su Subašić pitali da li i dalje smatra kako je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović “kraljica Balkana”, na što je Subašić odgovorila potvrdno.

Ona je kazala kako je Kolinda imala određenih grešaka, ali isto tako i da je uradila mnogo dobrih stvari, zbog čega i dalje smatra kako je hrvatska predsjednica “kraljica Balkana”.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci Grabar-Kitarović je u pismu koje je uslijedilo kao odgovor na ranije pismo Majki Srebrenice napisala kako ona sebe ne doživljava “kraljicom Balkana”.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZPrmcgTH20
“Budući da ste naglasile kako ste me, u najboljoj namjeri, smatrale i oslovljavale ‘kraljicom Balkana’, dužna sam odmah istaknuti kako se nikada nisam tako doživljavala, nego sam samo i jedino predsjednica Republike Hrvatske. Ništa više i ništa manje od toga”, napisala je Kolinda.

Majke Srebrenice titulu “kraljice Balkana” dale su Kolindi 2015. godine kada je na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici predvodila delegaciju susjedne Hrvatske.

“Dobrodošli ‘kraljice Balkana’ i nado BiH. I naši ste”, poručila je Kolindi predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidža Mehmedović.