Published On: Sub, sij 5th, 2013

REZULTATI VELIKE ANKETE: Američki studenti vjeruju da su posebni

Najnoviji rezultati ankete sprovedene među američkim studentima pokazuju da većina njih misli da su posebni i iznad prosjeka

 Američki brucoši još od 1966. godine redovito sudjeluju u velikoj anketi “American Freshman Survey”. Do sada je ukupno ispitano više od devet milijuna studenata, a posljednji rezultati pokazuju da sve veći broj ispitanika smatra da je naročito darovito i posebno.

Istraživanje provodi psihološki tim na čelu s poznatom psihoanalitičarka Jean Tweng, prenosi BBC.
Ona objašnjava da “American Freshman Survey” pokazuje da sudenti najbolje ocjenjuju svoje sposobnosti u kategoriji pisanja i pismenosti, iako realni rezultati pokazuju da su ti kvaliteti u konstantnom opadanju još od druge polovine dvadesetog vijeka.
Zanimljivo je i da je tijekom osamdesetih većina američkih studenata provodila šest ili više sati tjedno u učenju. U posljednje vrijeme taj broj je značajno smanjen nasuprot značajnom povećanju broja studenata koji se odvažava da sami krenu na put ka uspjehu.
Još jedna studija koju je provela Tweng pokazuje da je narcisoidnost kod američkih studenata porasla za trećinu u odnosu na 1979. godinu.