Petak, 21 lipnja, 2024

Republikanci: Narod glasovao za nacionalni legitimitet, ne za nepotizam

Must Read

Hrvatska republikanska stranka (HRS), iako nije prešla izborni prag u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko neretvanskoj županiji, zahvaljuje se biračima koji su im povjerili glas. Ujedno, čestitali su i izbornim pobjednicima.

-HDZ BiH je pravi pobjednik ovih izbora i ovim putem im se mora čestitati na tome. Također, mora se čestitati i HDZ-u 1990 jer su i oni imali objektivno dobar rezultat. HRS je u svoju predizbornu kampanju uložio oko 5 000 KM prikupljenih iz članarina i donacija članova stranke. Uzimajući u obzir tu činjenicu, rezultat HRS-a je zadovoljavajući, osobito kad se zna da su iza nas ostali Lijanovići, Budimir, a u nekim mjestima i HSP i Hrast, priopćeno je iz HRS-a. Republikanci su priopćili kako su znali da se u “ovako nakaradnom i koruptivnom izbornom sustavu izbori dobivaju i gube iza 19.00 sati što se i ovaj put dogodilo”. 

-Brojke od oko 7000 preferencija pojedincima u ZHŽ-u, 4592 nevažećih listića u HNŽ-u (na 71 posto obrađenih mjesta) i 1565 u ZHŽ-u na razini županije najbolje dokazuju ovu tvrdnju. Eto i odgovora na pitanje zašto se nitko nije očitovao na naš upit od prije nekoliko mjeseci zašto se ne uvede video nadzor rada biračkih povjerenstava i prozirne kutije za izborne listiće. U HNŽ-u nećemo pravnim putem tražiti pravdu, jer smatramo kako broj procijenjenih uništenih listića HRS-a ne utječe na naš rezultat, dok je u ZHŽ-u sasvim drugačija priča, priopćili su Republikanci.

Istaknuli su kako su u izborni proces ušli svjesni da se izbori ne dobivaju samo u procesu glasovanja, nego u jednakoj mjeri i nakon zatvaranja birališta. Rezultat HRS-a na ovim izborima, priopćili su, je isključivo odgovornost samih Republikaca.

-Najiskrenije se nadamo da se, nakon ovog izbornog ciklusa, borba za nacionalne interese i ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda, neće okončati instaliranjem kadrova HDZ-a BiH na mjesta po ministarstvima i državnim tvrtkama, nego da će se ići u sustavno rješavanje pitanja od vitalnog hrvatskog interesa, stoji u priopćenju.

Također, poručili su kako će nastaviti djelovati konkretno i konstruktivno, s tim da “ćemo sada oštricu naoštriti još više, jer sada hrvatska legitimnost više nije upitna”.

-Narod je glasovao za hrvatski legitimitet, nije glasovao za nepotizam, korupciju, uhljebljavanje, zloupotrebu položaja i sve drugo što je navika dosadašnjeg političkog djelovanja izbornih pobjednika. Ukoliko ne budu radili na sustavnom poboljšanju ustavno pravnog statusa hrvatskog naroda, a osobito budu li nastavili s dosadašnjim navikama političkog parazitarenja na račun borbe za nacionalne interese, HRS će znati odgovoriti na pravovaljan način. Nacionalnog kompromisa više nema, zaključuju Republikanci.

 

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Krajnja desnica vodi na prijevremenim izborima u Francuskoj, kažu ankete

Krajnje desna francuska stranka Nacionalno okupljanje Marine Le Pen vodi u utrci uoči parlamentarnih izbora u Francuskoj, ispred ljevičarske...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -