Petak, 19 travnja, 2024

REKONSTRUKCIJA VLADA SDA i SBB u Hercegovini čekaju instrukcije iz stranačkih vrhova

Must Read


U Hercegovačko-neretvanskoj županiji bi, navodno, jedno mjesto u Vladi, koje trenutačno drži SDA, trebalo biti prepušteno SBB-u.
Rekonstrukcija županijskih vlada, sukladno političkom dogovoru o ulasku Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u vladajuću koaliciju na svim razinama, trebala bi biti okončana do kraja ove godine. Određene aktivnosti u Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji već su pokrenute, a uskoro se isti proces očekuje i u preostalim županijama gdje SBB trenutačno nije zastupljen u izvršnoj vlasti, piše Večernji list.
Poznato je da je upravo zahvaljujući potpori SBB-a uspostavljena ili stabilizirana vlast u nekim županijama pa njegov formalni ulazak u vlast ne bi trebao biti problem. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji bi, navodno, jedno mjesto u Vladi, koje trenutačno drži SDA, trebalo biti prepušteno SBB-u. Službene potvrde još nema.
– Konkretnih razgovora do sada nije bilo, službeno nema još ništa, a to što se priča u kuloarima, ostavit ćemo sa strane. Još uvijek se ništa ne zna. Na organima stranke nismo zauzimali stav o ustupanju pozicija. Ako dobijemo takvu instrukciju, zauzet ćemo stav, a za sada stvari ostaju kakve jesu, kazao je Ajman Šoše iz SDA, koji je i predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a.
Instrukcije s više razine očekuju i u SBB-u, iako se iz istupa lokalnih dužnosnika ove stranke može zaključiti kako se njima baš i ne žuri.
– Redovito dobivamo instrukcije iz vrha stranke, ali vezano uz rekonstrukciju Vlade,  još ništa nismo dobili. Dali smo rok od Bajrama do Božića. Do rekonstrukcije će doći, ali to nije ni bitno jer ova Vlada dobro radi, a mi možemo samo kad uđemo u vlast biti nova snaga, ističe Osman Macić, zastupnik SBB-a u Skupštini HNŽ-a.
Na pitanje kakve su njihove želje vezano uz raspodjelu pozicija, Macić je kazao kako su želje jedno, a izborni rezultat drugo.
– Izborni rezultat će odrediti pozicije, nećemo se baš ni svađati za ulazak u vlast. Do Božića neće biti rekonstrukcija Vlade. Ne očekujemo neke konkretne pozicije, imamo izborni rezultat i prema tome ćemo se odrediti o pozicijama. Kad su u pitanju mjesta, možda ćemo ih dobiti 100, 300. Nisu mjesta samo ministarstva i ministarske pozicije, objasnio je Macić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -