Published On: Čet, stu 12th, 2015

SKANDAL U VATIKANU Crkvene nekretnine koriste se kao saloni za masažu i saune?


Vatikan u svom vlasništvu ima i jedan luksuzni rimski stambeni blok vrijednosti stotine milijuna eura u kojem je bila smještena najveća gay sauna u Europi
Nekretnine u vlasništvu Vatikana služe kao saune i saloni za masažu gdje svećenici plaćaju za seks, stoji u još jednom od sramotnih izvješća za Crkvu čiji su detalji počeli izlaziti u sklopu afere “Vatileaks”.
Navodi se i kako Vatikan vrijedne nekretnine u središtu Rima iznajmljuje po cijenama daleko nižima od tržište vrijednosti. Na taj način vraćaju usluge onima koji su neki dužnosnici Vatikana vjerojatno trebali, piše Independent.
Među nekretninama koje se spominju u dokumentu, koji je u javnost plasirala neka od “krtica”, su i one u dvije ulice u blizini talijanskog parlamenta kao i solarij kod Piazze Barberini.

Tvrdi se i da vatikanska organizacija Kongregacija za nauk vjere upravlja stotinama nekretnina u Rimu čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna eura. U vlasništvu Vatikana je i stambeni blok u Rimu u kojem je bio poznati Europa Multiclub.
Riječ je o najpoznatijoj gay sauni u Europi u kojoj su bile organizirane razne tematske večeri, a sve se promoviralo videom u kojem se dlakavi muškarac svlači i nakon toga odijeva u svećeničku odoru.
Iza ove investicije stajao je kardinal Tarcisio Bertone.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare