Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Referendumski ustanak: Prikupljeno više od 400 000 potpisa

Must Read

Devet dana nakon što je počelo prikupljanje potpisa za četiri referendumska pitanja, sakupljeno je više od 400 tisuća potpisa – po svakom pitanju više od sto tisuća, izvijestili su organizatori akcije građanska inicijativa “Referendumski ustanak”.
 
Prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja – ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama, poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske počelo je 13. veljače, a potpisi se prikupljaju u 52 grada na više od 120 lokacija.
 
Vjerujemo da će ova inicijativa na kraju uspjeti skupiti sve potrebne brojke i da će se građani prije svega osvijestiti o važnosti toga da oni odlučuju, prije svega na referendumu direktno, i da pokušaju konsolidiratui ovo društvo i spriječiti propast društva koja je evidentna danas u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović.
 
Zamolio je državne službe da izađu u susret i ne stvaraju probleme aktivistima sa štandovima jer je, kako je rekao, akcija bitna za konsolidaciju društva. Istaknuo je da je akciju podržao i sindikalist Ozren Matijašević te brojne udruge.
 
Potpisi za četiri referendumska pitanja prikupljat će se do 27. veljače.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -