Published On: Uto, lip 22nd, 2021

“RAZGOVORI O MIRNOM RAZLAZU” RS formirala pregovarački tim iz FBiH odgovorio samo HDZ BiH

Dužnosnici Republike Srpske ne odustaju od svojih namjera da se razgovara o mirnom razdruženju u našoj zemlji, i to zovu razgovorima o budućnosti Bosne i Hercegovine.

Sada je u te svrhe formiran i i pregovarački tim s predstavnicima iz oba entiteta. Potvrdila je to entitetska predsjednica Željka Cvijanović, koju je, podsjećamo, na to obavezala Narodna skupština Republike Srpske.

Gost Federacije danas bio je Adil Osmanović, šef Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Kaže da su u Ustavu BiH navedene institucije BiH – Predsjedništvo, Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara BiH.

Zanimljivo, u timu nema članova opozicije iz RS-a. Ko su sve partneri iz Federacije nije poznato. Poznat je samo jedan – HDZ BiH.

Cvijanović je navela da je od HDZ-a BiH dobijena suglasnost za  sudjelovanje u razgovorima, te napomenula da je ova stranka mnogo puta delegirala neka pitanja koja su vezana za “budućnost zemlje”.

“Što se tiče Bošnjaka i njihove politike, konkretno SDA, ja to prepoznajem kao zabijanje glave u pijesak”, rekla je Cvijanović.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x