Sarajlije jesu za Treći entitet ali u Palestini

Kao što znamo Sarajlije, žrtve grada pod opsadom,  grada Žrtvice kojem se omakao jedan Genocidić, u Grrabovčici, te mali slatki Kazančići, imaju univerzalan pristup svijetu. Oni su uvijek uz potlačene. Oni su protiv progona Palestinaca. Oni su stoga i za treći entitet , za prestanak muslimanskog maltretiranja Hrvata u BIH, i naprosto ljudi su korektni.

Očito je Plenkovićeva politika pomirenja urodila plodom. Bosanski Židovi više neće progoniti bosanske Palestince, Hrvate, otvorit će se istrage oko autobombi, oko masovnih zločina, Željka Komšića već danas će spaliti u Titovoj, i posuti alkoholom da bolje gori, jer pobogu Sarajevo ima principe to je bolan tako super grad za popizdit, i nikad oni nekom ne bi radili kako to radi Izrael (najgori okupator na svijetu).

Inače za one koji vole povijest jedan kuriozitet: Osmanlije su prije osvajanja Palestine, gdje su provodile teror, unovačile mnoge naše pretke iz BIH. Možda je i tvoj pradjed , tebe koji ovo čitaš, ubijao po Palestini. Kasnije su pred pad carstva dolje posjekli šume i načinili pustinje. Palestinski narod sretno je dočekivaožidovske izbjeglice širom Europe koji su kupovali zemlju. Problem nastaje s cionizmom , osnivanjem židovske države i stvaranjem Izraela. Palestinci tvrde da im je zemlja oduzeta.  Hrvati i Srbi u BIH ne vole Osmanlije. Smatraju taj dio svoje povijesti ropstvom. Ponosni su na vođe revolucije Don Ivana, Jeanny Nizozemku i Mihajla Velikog, (doduše fratrusine i austrijski lobi u Hrvata molitvenjaka, očenašeka ,Granićev krug, zabranjuje sjećanje na ta tri imena).  Bošnjaci su ponosni na Osmanlije. Režim. koji je uništio Palestince. Ali im to ne zamjeraju. Bi da su Židovi. Sebe ugledni Bošnjaci nazivaju potomcima Osmanlija. Dakle vođe im baštine i osmanski genocid nad Armencima, Asircima, prastanovnicima Palestine. Ili ako to nije istina, molimo obične Bošnjake da se ograde od njih i da javno to demantiraju.  No to nećete vidjeti. Oni su ko fol patriote, veće od nas, a zapravo dive se okupatoru koji je i naše i njihove pramajke silovao i ubijao. Javno se dive. No , najgori je Izrael , dok Osmanlija, kad te nabija na kolac, to je bolan Bosna, to je patriotizam.

VIŠE stotina građana i Palestinaca koji žive u Bosni i Hercegovini okupilo se sinoć u Sarajevu u znak potpore palestinskome narodu nakon što je na Bliskome istoku eskalirao sukob zbog terorističkog napada Hamasa na Izrael.

Prosvjednici koji su se okupili na poziv neformalne skupine Prijatelji države Palestine najprije su u koloni vozila prošli ulicama Sarajeva s istaknutim palestinskim zastavama te su se zaustavili ispred gradske Vijećnice.

Tamo su okupljeni uzvikivali: “Slobodna Palestina, slobodna Gaza” te su upozoravali na izraelsko razaranje pojasa Gaze. Jedan od organizatora Emir Ćosović rekao je kako su okupljeni prosvjedom pokazali da su s građanima Palestine i Gaze.

 

Palestinac: Okupili smo se kako bismo ukazali na najgoreg okupatora na svijetu

“Mi ćemo uvijek biti uz palestinski narod, to su naša braća i prijatelji”, rekao je Ćosović. Palestinac Muhammed Hamad rekao je lokalnim medijima kako su se okupili u znak potpora Palestincima i kako bi ukazali na “najgoreg okupatora na svijetu” (Izrael) koji uništava sve pred sobom u Gazi.

“Žao nam je što je svijet, a naročito Amerika na strani okupatora”, istaknuo je. Na okupljanju su zapaljene baklje te su izrečene molitve za poginule Palestince u izraelskim napadima.

Protekloga vikenda teroristička organizacija Hamas izvela je najsmrtonosniji napad na Izrael u kojemu je ubila više od 1300 civila i vojnika, nakon čega je Izrael pokrenuo vojnu operaciju s ciljem slamanja te terorističke organizacije.