Published On: Čet, kol 31st, 2017

Raste promet industrije u BiH

Ukupni desezonirani promet industrije u BiH u srpnju veći je za 1,9 posto u usporedbi s lipnjem ove godine.

Na domaćem tržištu zabilježen je rast od 0,9 posto, a na stranom rast od 2,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U srpnju ove, u odnosu na srpanj prošle godine, ukupni promet industrije u BiH, kalendarski prilagođen, bilježi rast od 15,9 posto.

Na domaćem tržištu zabilježen je rast od 7,3 posto, a na stranom rast od 25,1 posto.

Ukupan promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju u srpnju veći je za 5,3 posto u odnosu na srpanj, energije za 3,6 posto, inermedijarnih proizvoda za 2,3 posto, dok je ukupan promet kapitalnih proizvoda manji za 0,9 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 3,7 posto.

U srpnju ove godine, u usporedbu sa srpnjem lani, ukupni promet trajnih proizvoda za široku potrošnju veći je za 18,9 posto, kapitalnih proizvoda za 17,1 posto, intermedijarnih proizvoda za 15,5 posto, energije za 14,4 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći za 11,5 posto.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>