Published On: Thu, Aug 31st, 2017

Sastanak u Tužiteljstvu: Kreće akcija smirivanja Mektića

U Tužiteljstvu BiH u srijedu je održan sastanak v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, zamjenice glavnog tužitelja Ozrenke Nešković i tužitelja Ćazima Hasanspahića s čelnicima policijskih i sigurnosnih agencija, zamjenikom ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đurom Kneževićem, zamjenikom direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSABiH) Trifkom Buhom i zamjenikom direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) Milom Jurićem.

Sastanak je održan povodom aktualne situacije i različitih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi rada pravosudnih institucija i policijskih i sigurnosnih agencija, te povodom saznanja o nezakonitom praćenju i nadzoru kretanja i razgovora v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i potpredsjednice VSTV BiH.

”Na sastanku su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti koje će dovesti do smirivanja tenzija koje su se pojavile u javnosti, te nastavak suradnje institucija u okviru svojih nadležnosti kako bi se u potpunosti utvrdile činjenice i okolnosti u vezi s nedavnim dešavanjima, o čemu će javnost biti informirana nakon izvršenih provjera”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.