Published On: Ned, kol 13th, 2017

Rasistički neredi u SAD-u: Vozač koji se zabio u masu uhićen, dva vojnika poginula

Jedna je osoba poginula, a 19 ih je ozlijeđeno u subotu u američkoj saveznoj državi Virginiji tijekom nasilnih sukoba između bijelih nacionalista i protuprosvjednika, prenosi Fox News.

Do smrti jedne, a ozljeđivanja 19 osoba došlo je kada se automobil kojim je upravljao James Alex Fields (20) zaletio u skupinu okupljenih tijekom skupa “Ujedinimo desnicu” u Charlottesvilleu. Vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen i optužen za ubojstvo 35-godišnjakinje kao i za ozlijeđivanje 19 osoba, od kojih je petoro ozbiljno ranjeno.

Osim izravnih sukoba između okupljenih, u akciji nadgledanja nereda, policijski helikopter srušio se sedam kilometara jugozapadno od Charlottesvila i ubio dvadržavna vojnika, priopćila je policija. Nema sumnje da je u pitanju bila samo nesreća.

U Virginiji je proglašeno izvanredno stanje kako bi se policiji omogućilo da mobilizira svoje snage pošto su sudionici bili naoružani improviziranim štitovima i palicama. Tijekom dana je nekoliko puta došlo do izravnih sukoba između demonstratora i redova policije, prenosi Dnevnik.hr.

Trump: “Svi Amerikanci na prvom mjestu”

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je Amerikance da nadiđu mržnju i netrpeljivost kako bi spriječili takve nasilne prosvjede.

Trump se obratio i na izravnoj konferenciji za medije naglašavajući da “svi Amerikanci moraju biti na prvom mjestu, bez obzira na boju, vjeru, uvjerenje ili političku stranku.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare