Published On: Sri, kol 24th, 2016

RAMBO VI: Migrant se vozio 400 km zavezan ispod kamiona

RIM – Talijanska policija priopćila je danas da je jedan afganistanski migrant prešao 400 kilometara autoceste zavezan kožnim remenima ispod kamiona. Mladi migrant je uhićen nakon što su drugi vozači na dionici autoceste između Napulja i Rima primijetili Afganistanca zakačenog ispod kamiona i o tome obavjestili policiju, prenijela je agencija AFP.

Vozač kamiona, inače bugarski državljanin, koji je vozio iz Turske za Španjolsku, izjavio je da nije znao da ima “slijepog putnika”, pa mu je bilo dopušteno da nastavi vožnju. U intervjuu televiziji SKY , Afganistanac je izjavio da je platio 900 eura krijumčaru ljudi, koji ga je zavezao ispod kamiona na trajektu iz Grčke, gdje je migrant boravio šest mjeseci u izbjegličkom kampu, za talijansku luku Brindisi.

On je naveo da su 22 sata koje je proveo ispod kamiona bili teški, ali ne i nepodnošljivi. “Prošao sam mnogo opasnije stvari u Afganistanu nego na ovom putovanju”, rekao je on. Iscrpljeni Afganistanac je kratko boravio u bolnici, a zatim je prebačen u centar za prihvat migranata. Talijanske vlasti su mu dale rok od sedam dana da napusti tu zemlju pošto se izjasnio da ne želi tražiti azil u Italiji.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x