Petak, 19 srpnja, 2024

RAMASWAMY: ‘Luđaci’ u Washingtonu traže promjenu vlasti u Rusiji

Must Read

Američko petljanje u sukob između Moskve i Kijeva nije “obrana Ukrajine”, već pokušaj prisiljavanja na promjenu vlasti u Rusiji, tvrdi bivši republikanski predsjednički kandidat Vivek Ramaswamy.

Ramaswamy je upozorio da se američki predsjednik Joe Biden i “dvopartijski ratni klub” pripremaju za rat s Moskvom kako bi postigli svoj konačni cilj.

“Ovi luđaci počinju zvučati kao da žele potpuni napad na Rusiju. To je ludost”, napisao je u subotu na X (bivši Twitter), dijeleći intervju koji je dao voditeljici Fox Newsa Lauri Ingraham, u kojem su razgovarali o američkom miješanju u sukob između Rusije i Ukrajine.

Ramaswamy se složio s Ingrahamovim napomenama da Bijela kuća “sprema rat s Rusijom”, s “ofenzivnim pritiskom unutar Rusije da se svrgne ruski predsjednik Putin” i svrgne vladu, upozoravajući da se Washington treba čuvati posljedica svojih akcija.

“Victoria Nuland možda više nije u zgradi, ali to je i dalje isti duh koji prožima State Department  vodoravno i okomito”, rekao je ovaj političar, misleći na nedavno umirovljenu podtajnicu za politička pitanja koja je bila ključna figura iza ukrajinske krize koja je počela s Majdanom prije deset godina. Ona je bila vatreni zagovornik pružanja vojne pomoći Ukrajini, pozivajući na korištenje NATO oružja za napade na ruski teritorij. Tvrdio je da je promjena režima bila glavni fokus Washingtona svo vrijeme i da je “razlog zašto nikada nisu naveli ratni cilj u Ukrajini”.

“Nije postojao ratni cilj koji je djelomično artikuliran jer omogućava ljudima koji vuku konce da smjenu režima računaju kao krajnji cilj za koji planiraju”, objasnio je Ramaswamy.

“Morate biti oprezni što želite ako navijate za promjenu režima u Rusiji”, upozorio je, ističući da su SAD “već igrale ovu igru” i u suštini nisu uspjele. “Ovaj put ne završava na mjestu koje unapređuje američke interese”, nastavio je bivši GOP kandidat, dodajući da je osiguranje “razumnog dogovora” za rješavanje sukoba pravi put.

Prošlog tjedna, Washington i nekoliko saveznika dali su Kijevu dopuštenje za korištenje sustava naoružanja koje je isporučio Zapad za napade dublje unutar ruske teritorije, što Moskva smatra značajnom eskalacijom koja bi mogla izazvati “asimetričan” odgovor.

Dok Biden tvrdi da je “malo vjerojatno” da će ovaj potez eskalirati zapadnu umiješanost u sukob, ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi to moglo dovesti do “vrlo ozbiljnih problema”, sugerirajući da bi Moskva čak mogla isporučiti “slično oružje” regijama svijeta gdje će se koristiti protiv osjetljivih lokacija ovih zapadnih zemalja.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -