Published On: Sub, stu 10th, 2018

‘RAJ SE PRETVORIO U PAKAO’ Jezivi izvještaj iz izgorjelog grada u jednom od najgorih požara: Pada kiša ogromnih pahulja pepela, vlada sablasna tišina

Najmanje devet osoba poginulo je u požaru koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije dok je, južnije, poznato ljetovalište Malibu ugroženo drugim požarom koji brzo napreduje.

“Moja je tužna zadaća potvrditi da sada imamo ukupno devet mrtvih”, izjavio je u petak navečer Korey Honea, šerif okruga Butte.

Šerifovi ljudi otkrili su u četvrtak pet žrtava u gradu Paradise, sjeverno od glavnog grada Sacramenta, čijih je 26.000 stanovnika dobilo naređenje za evakuaciju.

Četiri su žrtve bile u svojim automobilima, a jedna na obližnjem tlu. “Zbog njihovih opeklina te osobe koje su pokušavale pobjeći nisu mogle biti smjesta identificirane”, istaknule su u petak šerifove službe.

Troje mrtvih pronađeno je u petak izvan jedne kuće, a još jedna u kući.

Više desetaka drugih osoba smatra se nestalima.

Oko 600 kilometara južnije, blizu Los Angelesa, grad Malibu bio je u stanju uzbune zbog jakog požara koji je izbio prethodnog dana dvadesetak kilometara sjevernije.

Nekoliko slavnih osoba od brojnih koje žive u tom području moralo je biti evakuirano poput Kim Kardashian, glumice Alysse Milano i meksičkog redatelja Guillerma del Tora.

Ukupno je gotovo 150.000 osoba moralo biti evakuirano u Kaliforniji.

Plamen je u petak prešao autocestu 101 i krenuo prema obalnom području. Požar sada zahvaća oko 14.000 hektara. “Požar je sada izvan kontrole i ide prema naseljenom području Malibua. Svi stanovnici moraju se evakuirati”, stoji u priopćenju gradskih vlasti, kako prenosi BBC.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare