Published On: Uto, svi 10th, 2022

Raguž o izborima: Poraz BiH, ali i hrvatske politike

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž za N1 je kazao da je potpuno očekivano što su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Hrvatski narodni sabor (HNS) odlučili izaći na izbore i da je to on ranije i najavljivao što je danas i potvrđeno.

Za Raguža navedeni potez je predizborni alibi jer, kako on objašnjava, raspisivanje izbora se dogodilo po prouustavnim pravilima što je zapravo poraz Bosne i Hercegovine.

“Želi se praktično opečatiti dekonstituiranje Hrvata kao političkog i konstitutivnog naroda u BiH. Zato je to poraz BiH, ali ujedno i hrvatske politike na čelu sa Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu, odnosno, bolje rečeno nisu radili”, pojasnio je Raguž.

Također, Raguž pozdravlja zaključak da se ponudi jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda i to bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti nestranačka osoba.

“Što je Dragan Čović bez Željka Komšića, što je Bakir Izetbegović bez Milorada Dodika i obrnuto i tu leži iskrenost namjera da ne dođe do bilo kakvih ustavnih i izbornih reformi i to su te glavne podjele u BiH”!, pojasnio je Raguž.

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet potpuno u odsustvu od realnosti, a sa čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

guest
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
kvaternik
kvaternik
2 mjeseci prije

Suvišno je i zlonamjerno lajati na HNS ako nisi član toga tijela! Pridruži se, prijatelju, i bori se iznutra, a ne kao promatrač!

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  kvaternik
2 mjeseci prije

A čemu se pridružiti , prijevari zvanoj HNS !?
Uzdravlje !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
2 mjeseci prije

Ti se pridruži svojim mudžahedinima i otpepaj na klix.

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  kvaternik
2 mjeseci prije

A zasto bi bio clan HNS ? Sta su ispunili od 7 zakljucaka ? Najbitnija pitanja , jesu li rekli da cemo bojkotirat izbore rekli pa porekli. 7. Zakljucak preustroj tj nova fed.jedinica pa to tko im vjeruje je lud covjek . Ja bi volio da me za ovaj 7 zakljucak dematiraju ali znamo i ja i ti da se to nece desit.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  kvaternik
2 mjeseci prije

Malo nrobicno razmisljanje na tvoju ideju glasi ovako – britanci su se trebali pridruziti trecem rajhu da ga ruse iznutra..?!

Samo osobe bolesnih klepto ambicija mogu biti u adezejevoj igraonici, adezejevu stvaranja “jedinstva” “naroda i partije”… Srecom, koliko mi je poznato, HRS ne pati od klepto ambicija. U dobro je da su izasli iz tog adezejeva brloga.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog rvatinu i od trećeg ali ne prsta od Dode i domalog od BAKETA sa granicom pored kuće u Fatime iznad JAJCA kraljevskog

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Ja mislim da ćemo ga mi muslimani podokiti na kraju ja se dobro gledam sa kršćanima komšijama u hercegovini. Svi nas se boje neće nam dati da smo sami vlast to je činjenica pa kom pravo a kom krivo

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

O sam sm ti isti takav kao i ti u kotlini i sve mislim kako ćemo ga mi Hrvati podokiti, jer svi nas se boje.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Ja sam musliman hercegovac i ne zanosim se da će sve ovo dobro završiti za nas muslimane presudili su nas i to na domaćem sudu za UZP. pitanje je šta je sledeće jer nas nisu dirali 30 god nije dobro vidjećete

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Šuti sito je i nama Hrvatima u kotlini, đaba, sve nas zovu UZP, a a ja ti moj Rasime nisam se ni rodio kad je bio taj rat..

HŽV
HŽV
2 mjeseci prije

HRS treba ponudit imena tj program za izbore pa da odlucimo za koga cemo glasat.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
2 mjeseci prije

Da ptedloze I tebe, ti bi opet po starom, zna se….

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

Ja nisam politicar ni clan ni jedne stranke a nemam ni aspiracije to postati. A da “bjanko” dajem glas bilo kome pa i republikancima nema teorije. Ako ces ti dat svoj glas republikancima ok tvoja stvar ali mi odgovori zasto i kome (ime kandidata) ? Samo zato sto imaju prefiks Hrvatski ? p.s. ako si vodjena predpostavkom da sam HDZ bot moram te razocarat, na lokalnim izborima sam glasao bas za HRS ali samo zato sto su imali program i konkretna imena na listama.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
2 mjeseci prije

Ta ti ima smisla. Da znaš. Super bi bilo da se kandidatura glasanjem sredi u HNS-u.

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

U ovakvom HNS nema smisla. Pazi sad ovo na zadnjim izborima za predsjednika HDZ BiH JEDNOSLASNO je izabran Čovic ! Pa prijatelju u Sj. Koreji se nadje netko da glasa kontra Kim Jong un-a.

Ritter
Ritter
2 mjeseci prije

Ako HDZ hoće na izbore, svaki kandidat će biti bezveze potrošen jer džamijsko esdaovska mašinerija nije neutralizirana. HDZejcima bi odgovaralo ovako stanje jer su im fotelje zagarantirane barem još četiri godine u agencijama, javnim poduzećima i upravi. A tko bi mogao priopćiti npr. Primorcu iz BHANSE da nemože više on biti to što je. A stotine je takvih.