Published On: Pon, stu 26th, 2012

Radončić za OBN: Obračunat ćemo se s mafijom, pa tko živ, tko mrtav

Novi ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić gostujući u OBN-ovoj emisiji “Telering” izrazio je očekivanje da će BiH napokon izvući sa prvog mjesta u Evropi po sistemskoj korupciji. Odgovarajući na pitanje novinara Mate Đakovića Radončić je još jednom potvrdio predanost nove šestorke ekonomskim pitanjima, te je objasnio kako će raditi Ministarstvo sigurnosti BiH s njim na čelu.
“Imao sam sreću u nesreći sudjelovati u radu i šestorke i sedmorke. Moj dojam je da ova nova šestorka radi puno dobronamjernije, više je okrenuta ekonomskim temama. Nema tog stalnog straha da će nekome biti nešto podvaljeno. Vjerujem da ova šestorka ima kapacitet da zemlja krene naprijed”, kazao je Radončić.
O prozivkama SDA na račun dogovora Dodik- Lagumdžija, šestorke i njega osobno, Radončić je kazao:
“Dobro je što je Dodik s puno entuzijazma pristao da na državnom nivou rješava ekonomske i ostale probleme. To do sada nisu uspjeli da postignu ni Tihić ni Silajdžić. Dalje mi moramo da kažemo kako je nastao sporazum Dodika i Lagumdžije, na čemu, i tko su ti koji tto kritizira?! Imamo 550.000 nezaposlenih, prvi smo u Europi po korupciji, prvi smo po siromaštvu, bijeda je ogromna, kriminal je neslućenih razmjera…

Do toga je prvenstveno dovela SDA. I odjednom oni kažu: “Zabrinuti smo, neko hoće da sruši ovu državu”. Ova država je, u ekonomskom smislu, srušena! Ona se samo može podići. I zna se tko je srušio i tko je pokušava podići”.
Govoreći o centrima moći koji se bave zamjenama teza i kontroliraju pojedine medije Radončić istakao da se kao društvo BiH mora obračunati sa sistemskom korupcijom.
“Prva smo država po korupciji u Europi. Znači, neko je uništio superuspješne kompanije: ‘Vegafruit’, ‘Tuzlansku pivaru’, ‘Klas’, ‘Dijamant’, ‘Polet’, ‘Bosna auto’…Ne možete nabrojati koliko je tih superuspješnih kompanija prljavim privatizacijama oteto, bankarskim prevarama zadržano, novca usisano, a potom izvana isisano. Društvene štete su ogromne. Imate hiljade ljudi bez posla. Te kompanije su trebale da plaćaju PDV, prave razvoj, prave zgrade, zapošljavaju… Mi se kao društvo trebamo potući sa sistemskom korupcijom”.
Ministar sigurnosti BiH je govorio i o potrebi razjašnjavanja političkih ubojstava bivših visokih policijskih dužnosnika i obračuna s nositeljima najtežih kaznenih djela.
“Duboko vjerujem da u ovoj zemlji imamo stotine poštenih tužitelja i tisuće poštenih policajaca. Stvar je političke blokade. Moraju se otkriti ubojice Joze Leutara i Nedžada Ugljena. Mi smo jedina zemlja u Evropi gdje su dva pomoćnika ministra policije ubijena, a da niko prstom ne mrdne i da to nikoga ne zanima. Ako vi kao državna mafija možete ubiti dvojicu najviših policijskih dužnosnika, onda možete ubiti svakoga.(Dnevnik.ba/Avaz)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare