Subota, 13 travnja, 2024

Radončić ‘na stol’ vratio indirektan izbor članova Predsjedništva BiH

Must Read

Izvršni tajnik za međunarodnu suradnju Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) i član delegacije ove stranke koja će večeras i sutra u Bruxellesu nazočiti sastanku političkih lidera u BiH s predstavnicima Europske unije Fuad Čibukčić potvrdio je za Agenciju Fena da je tijekom jučerašnjeg sastanka “na stol” ponovo vraćen prijedlog koji podrazumijeva indirektan izbor članova Predsjedništva BiH.

Ponovio je da su na sastanku u Delegaciji EU razmatrani svi do sada ponuđeni modeli implementacije presude “Sejdić-Finci”.

– Predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić je vratio “na stol” ideju o indirektnom izboru članova Predsjedništva BiH kao ravnopravnu opciju u odnosu na direktan izbor oko kojeg do sada nismo postigli nikakav napredak – kazao je Čibukčić.

Podsjetio je da implementacija presude “Sejdić-Finci” nije problem isključivo FBiH i stranaka iz FBiH već cijele BiH, pa samim tim i stranaka iz RS-a.

– Što se tiče SBB-a BiH mi ćemo svakako biti dio rješenja, ali onog koji prati Ustav BiH, nedjeljivost države BiH i koje je na dobrobit građana BiH – naglasio je Čibukčić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -