Published On: Wed, Oct 9th, 2013

Radončić ‘na stol’ vratio indirektan izbor članova Predsjedništva BiH

Izvršni tajnik za međunarodnu suradnju Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) i član delegacije ove stranke koja će večeras i sutra u Bruxellesu nazočiti sastanku političkih lidera u BiH s predstavnicima Europske unije Fuad Čibukčić potvrdio je za Agenciju Fena da je tijekom jučerašnjeg sastanka “na stol” ponovo vraćen prijedlog koji podrazumijeva indirektan izbor članova Predsjedništva BiH.

Ponovio je da su na sastanku u Delegaciji EU razmatrani svi do sada ponuđeni modeli implementacije presude “Sejdić-Finci”.

– Predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić je vratio “na stol” ideju o indirektnom izboru članova Predsjedništva BiH kao ravnopravnu opciju u odnosu na direktan izbor oko kojeg do sada nismo postigli nikakav napredak – kazao je Čibukčić.

Podsjetio je da implementacija presude “Sejdić-Finci” nije problem isključivo FBiH i stranaka iz FBiH već cijele BiH, pa samim tim i stranaka iz RS-a.

– Što se tiče SBB-a BiH mi ćemo svakako biti dio rješenja, ali onog koji prati Ustav BiH, nedjeljivost države BiH i koje je na dobrobit građana BiH – naglasio je Čibukčić.