Radnici Žitoprometa imaju riječ: Izvolite!

Povodom članka u Dnevnom Listu od 22.04.2013 o stanju u Žitoprometu i vapaju “predsjednika sindikata” Josipa Miličevića , moramo da reagiramo ponovo nakon više od 1,5. god šutnje.Objavom Otvorenog pisma 15.09 2011.god skrenuli smo pozornost cijele javnosti na problem Mostarskog Žitoprometa. Malobrojni koji su se usudili o tome progovoriti ili nešto napisati, ovim putem se zahvaljujemo.Tada smo vrlo lijepo s punim imenom i prezimenom prozvali najodgovornije za propast Žitoprometa.Tako da je danas nakon toliko vremena “predsjedniće sindikata”smješno opet govoriti neko ili nešto je uništilo Žitopromet.Svi radnici koji su htijeli pročitati i vidjeti originalne dokaze o svemu navedenom u Otvorenom pismu su mogli.Ti si tada bio u onoj grupi što ih je bucala i parala po firmi.Svi znamo kako si izabran za predsjednika sindikata.Samo pokretanje stečeja je tvoje djelo,po čijem nalogu vidjet će mo, vrijeme će pokazati.Molimo te nemoj se kriti iza istinskih i pravih očajnika Žitoprometa ,jer to nisi i najmanje bi se tebi trebalo žuriti. U najkraćim crtama:
Dugogodišnji poslušnik vladajuće strukture Žitoprometa,a posebno Joze Vučića po čijem nalogu izaziva požar u pekari radi prikrivanja pljačke prilikom modernizacije, upleten u razne afere oko nestanka goriva, dugi niz godina servisira privatne pekare sa leđa Žitoprometa, mnogi manji strojevi i alati su tamo završili za ovo vrijeme prekida rada firme,kamatar(ko da ste zaboravili odakle mu pasat),namako dva stana u Mostaru i tatinu kuću na moru. Šta više reći, ovakvi nam se danas bore za radnička prava i javno izjavljuju: Mi više ne vjerujemo nikome, hoćemo da se samo rasproda što se ima rasprodati . Rasprodaju firmu od privatizacije 2001 god. i vjerojatno da će je ovaj tvoj stečaj Josipe dokrajčiti.Stečajna nije ni zasjela a već je naredila da se skida željeznički kolosijek kojim je dolazilo žito(ZNALI NETKO KOLIKA JE VRIJEDNOST 5KM ŽELJEZNICE), je li to taj plan koji ide poredu. Cijena zemljišta uzetog za izgradnju mosta od Žitoprometa ni dan danas se ne zna.U svim ovim pričama i događajima kao što vidite jako je puno osoba umješano.Neke su visoko politički a neke gospodarstveno visoko pozicionirane.Zbog toga nismo dobili pomoć relevantnih organa ove korumpirane države.
Na kraju kada sve sagledamo ipak smo mi radnici najviše krivi.Godinama smo gledali šta rade, pojedinci se prodavali za sitne pare, između nas uvijek ubacivali sjeme razdor.Da smo barem nešto naučili iz prošlosti,nismo. 31.03.2013 zaključiše nam knjižice i svi mi odošmo na biro,a ona osta.Pitate se tko? Gđa.MIRA PARMAĆ-VLADIĆ. Jedan od najvećih krvnika Žitoprometa. Žena 30.04.2012 otišla u mirovinu,01.05.2012 se vratila na posao.Toliko je u sve upletena da nemože sebi dozvoliti da nije u firmi.Može neko nedaj bože doći i upitat. zašto?kako? što?koje? Nismo vjerovali, ali će ipak ona zadnja zatvoriti vrata Žitoprometa, ali ne i vrata istine. Potrudili smo se da za ovo sve navedeno sada i prije imamo pisane dokaze,videozapise i stenograme, ali ćemo morati sačekati neko bolje vrijeme da dođe, neki naš uskok ili možda poskok.
Kako reće Milka Musa sve je bilo javno i transparentno. Parkovi su dobili Draganove pare za Bare i izašli iz stečaja,hoćemo li mi naše vidjećemo.
Lijep pozdrav uz pjesmu: Izdaše nas Judini sinovi.