Published On: Sri, srp 10th, 2019

Radnici Aluminija ne mogu se prijaviti niti na Službu za zapošljavanje jer im doprinosi nisu uplaćivani

Stotine radnika Aluminija danas počinje razmišljati o nekom drugom životu. Uglavnom izvan BiH. Oni krajnje uporni pokušavaju naći posao u Mostaru i Hercegovini i čovjek se može samo diviti njihovoj smjelosti da uopće razmišljaju o ostanku na ovome prostoru.

A u kakvoj su poziciji dovoljno govori i podatak kako se ti radnici ne mogu prijaviti ni na Službu za zapošljavanje! Naime, Aluminij je ostao dužan 15 milijuna maraka po osnovu neplaćenih doprinosa i veliko je pitanje kako će u konačnici ovo pitanje biti rješeno.

Zbog toga radnici neće moći ostvariti ni pravo na naknadu za nezaposlene, što samo pokazuje na koji način se vodila briga o radnicima ugašene tvornice.

-Ono što većinu radnika Aluminija zanima sada jest cijena autobusnih i zrakoplovnih karata prema Njemačkoj, Austriji, Irskoj. Vjerojatno će većina nas uskoro završiti u tim zemljama. Posla ima, a da smo pametiji bili već odavno bi otišli. Vjerojavali smo kako će politika i uprava riješiti probleme koje su sami stvorili, a vidite gdje smo sada završili. Ni na Biro se ne možemo prijaviti – govori sugovornik za Ero.tel.

Ovakav stav dijeli većina njegovih kolega. Naslušali su se priča o hrvatskim interesima i opstanku. Oni koji su im pričali to godinama ovih dana se nisu udostojili stati pred njih i pogledati ih u oči. Barem toliko.

-Umjesto toga poslali su nam specijalce. Poruka koju treba zapamtiti za vrijeme kada se opet počne govoriti o nacionalnom interesima i sličnim bajkama – zaključio je sugovornik portala ero.tel koji će polako pakuje kofere i zajedno sa suprugom i djecom odlazi iz ove zemlje.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare