Radmanović: Treba spriječiti “rađanje” novih terorista u BiH

Član Glavnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je da borba protiv terorizma u BiH mora biti svakodnevna, te da se i političari i cjelokupno društvo moraju posvetiti tome da se “ne rađaju novi teroristi”.

“U BiH imate prostor gdje ne važe zakoni BiH, gdje se uči drugo pravo, na drugom jeziku i tu se naravno razvija nešto što nije dobro”, rekao je Radmanović za Pres Republika Srpska.

On ističe kako je izborom Edija Rame, kao “velike europske nade i europskog čovjeka”, za premijera Albanije, pojačan terorizam na Balkanu.

“Njegove priče, koje nismo imali za vrijeme Salija Beriše, i promocija “velike Albanije” podgrijale su terorističke aktivnosti, prije svega u Makedoniji”, rekao je Radmanović. On naglašava da reagiranje EU ne postoji te kako Europa drži Balkan “po strani”, što se vidi godinama.

“Oni pogrešno misle da će terorizam biti zaustavljen na Balkanu, na granicama EU”, kaže Radmanović. On smatra kako treba usporediti reagiranje Europe na teroristički napad u Parizu i u Kumanovu.

“Pravo reagiranje je u Parizu, ali takvo je moralo biti i u Skoplju”, rekao je Radmanović./HMS/

more recommended stories