Srijeda, 24 travnja, 2024

Radmanović: Ne navija se za reprezentaciju BiH pod pritiskom

Must Read

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović izjavio je danas da je navijanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pitanje emocija, a ne naredbe i pritiska. Nije želio odgovoriti za koga je navijao kada je igrala BiH protiv Litvanije, ističući da navija za klubove i to za “Partizan”.

-U BiH je od 1996. godine pitanje pritiska hoće li netko navijati za reprezentaciju BiH i dovelo je do kontraproduktivne priče da u RS i dijelu FBiH malo tko navija za BiH – rekao je Radmanović na pres-konferenciji u Banjoj Luci.Zamjera i zbog nekih zastava i načina navijanja.

-Teško da će relaksirati situaciju kada u navijanju imate zastave koje nisu službene državne, već neke strane i ratne zastave Armije BiH i kada možete da čujemo ratne pokliče. Onda to nije dobro za relaksaciju odnosa u BiH, već samo za probleme – ustvrdio je on.Kazao je i da pripada onima koji smatraju da svaki dan treba raditi na povjerenju u BiH.

Radmanović tvrdi da nije pritisak na sud, to što je predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio da je htio ukinuti sud u Bijeljini zbog rješanja o izvršenju u slučaju “Birač“.

-Sutkinja je donijela odluku koja je mimo zakona i to svi pravnici znaju i koja čak ide i ispred onoga što su odvjetnici tražili, odnosno ne odmah, već u roku od osam dana – ustvrdio je Radmanović i dodao da je “normalno“ da u takvoj situaciji netko kaže – pogledajte šta ovaj sud radi.To je, pretpostavlja, prouzrokovalo reakciju Milorada Dodika.

Dodao je i da je žalosno da se političari u BiH, zbog nemogućnosti dogovora u Federaciji BiH, nisu uspjeli dogovoriti oko jedne rečenice u Ustavu koja bi, možda, omogućila da se napravi iskorak ka Europi.To, možda, je obrazložio tvrdnjom da nije sigurno da bi i rješavanjem pitanja “Sejdić-Finci“ BiH i napravila korak ka EU, jer sadašnja ekipa u Europskoj komisiji i ne poznaje Balkan i ne pokazuje nikakvu želju za daljim proširenjem EU.

Dodao je da BiH gubi energiju na tom pitanju zbog čega bi mogli pobijediti euroskeptici.Osvrnuo se na predstojeće promjene u Vijeću ministara BiH, koje je inicirala SNSD, izrazivši uvjerenje da će se narednog tjedna to pitanje završiti.Postoji većina, kaže Radmanović, za promjenu SDS-ovih ministara i zamjenika u Vijeću ministara i SNSD samostalno preuzima odgovornost za očuvanje interesa RS u BiH.

Ponovio je tvrdnju da je SDS izigrao raniji sporazum dvije stranke o zajedničkom nastupu na nivou BiH, te dodao da nije “srednja Drina“ presudila da se pokrene smjena ministra iz SDS-a Mirka Šarovića.

Fena

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x