Published On: Sri, lis 16th, 2019

RADMANOVIĆ: Izetbegović ne poštuje Ustav a disciplinirao bi druge

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović ocijenio je danas kao jednu vrstu ucjene stav lidera SDA Bakira Izetbegovića da entitet ne može zapovjedati državom.

“BiH je zemlja koja ima Ustav i često Izetbegović ne poštuje taj ustav, a poziva druge da ih disciplinira”, rekao je Radmanović novinarima u Beogradu gdje zajedno zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikolom Špirićem sudjeluje na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Radmanović je istaknuo da se ne može na taj način razgovarati o formiranju vlasti jer je to jedna vrsta ucjene.

On je naveo da iz Republike Srpske nitko nije postavljao nikave uvjete za formiranje vlasti, osim da se to uradi u skladu s izbornom voljom građana.

“I danas ostajemo kod toga, nemamo uvjeta. Spremni smo sutra konstituirati vlast bez ikavih uvjeta, oslanjajući se na ono tko je koliko glasova dobio u svom narodu”, rekao je Radmanović.

Izetbegović je ranije danas izjavio da će stvari u BiH biti status quo sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može zapovjedati državi, te da se ne može načeti ili rasturiti ustavnopravni konstrukt BiH./Srna/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare