Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Radivojević: Sarajlić je nazvao Budimira i dao mi mobitel, a ovaj mi je rekao…

Must Read

Pokušaj moje smjene, u kojoj je svojim potpisom sudjelovao i (nezakoniti) predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, velika je podvala, koja je već ranije bila izrežirana u Centrali SDA!

Izjavio je ovo u  intervjuu za “Dnevni avaz” (nezakoniti) dopremijer FBiH i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević komentirajući događaje tijekom burne sjednice (nezakonite) Vlade FBiH u petak.

Radivojević kaže da je njegova stranka, čiji je on formalno još član, ucjenjivački djelovala prema njemu, plasirajući navodnu kovertiranu ostavku (nezakonitom ) predsjedniku FBiH te podvaljujući javnosti niz neistinitih činjenica.

– Mislim da je predsjednik FBiH prekršio Ustav. Ostavka je, prije svega, osobni čin. Ja ništa nisam potpisao niti to osobno odnio predsjedniku FBiH. Iz SDA su podvalili da sam ja to pisao i predao sve to jučer u 12 sati! To je ružno. Oni su neki papirčić odnijeli Budimiru. Sve je to bilo izrežirano! – kategoričan je Radivojević.

Što Vas konkretno dovodi do zaključka da su prema Vama djelovali ucjenjivački?

– Prije svega ponašanje zamjenika predsjednika SDA Asima Sarajlića, s kojim sam se u pauzi sjednice Vlade FBiH vidio. On mi je doslovno dao svoj mobitel, a na vezi je bio Budimir, koji mi je rekao da ima moju ostavku. Sve mi je bilo jasno. Samo su čekali da vide hoću li glasati za dnevni red sjednice Vlade na kojem je bila i točka o smjenama nadzornih odbora u javnim poduzećima FBiH.

Kako komentirate priopćenje iz SDA koja su cijeli dan pristizala iz Centrale ove stranke dok je trajala sjednica Vlade FBiH, u kojima oni Vas navodno citiraju da ste kazali da se gadite sami sebi te da je najbolje da sami podnesete ostavku?

– Bio sam zaprepašten prizemnim priopćenjem SDA o meni i nekim mojim navodnim izjavama, koje su lažne. Oni su to pisali u nekom svom stilu. Vjerujte, ja i ne želim to komentirati. Ali, ljudi iz vrha SDA su ovo,  s Tihićem ili bez njega, sve odradili neprimjereno. Pokazali su da ne razumiju situaciju u kojoj se nalaze.

Objasnite javnosti zašto ste se Vi uopće opredijelili da ostanete u Vladi FBiH, dok su Vaše kolege iz SDA napustile sjednicu?

– Opredijelio sam se za reformske procese, opredijelio sam se za napredak. Uradio sam dosta projekata u vezi s Prostornim planom FBiH, zatim zakonska rješenja radi ubrzanja procesa gradnje autoputa na koridoru 5C. Imao sam rezultate. Došlo je do nove parlamentarne većine i rekao sam stranci da tu realnost treba prihvatiti. Napravili su veliku grešku u ranijem razdoblju, i to već prilikom glasanja o proračunu. Onda su, nakon što je bilo jasno da postoji nova parlamentarna većina, počele opstrukcije. Više to nisam mogao posmatrati. Bilo je besmisleno da SDA dalje na ovakav način djeluje i radi. Upozoravao sam ih da se ne mogu tako ponašati. Žao mi je što nisu razumjeli da treba otkočiti ove procese. Ja sam se odlučio za takav jedan korak, bez obzira na to bio ja u Vladi ili ne.


Kako gledate na činjenicu da ministri iz SDA, HSP-a i NSRzB-a napuštaju sjednicu Vlade i na taj način ne priznaju rad izvršne vlasti FBiH?

– Sve je bilo usmjereno u tom pravcu i sve je bilo dirigirano iz centrala od stranačkih šefova. Ali, to je ujedno znak velike nemoći. Sve je učinjeno da se spriječe razrješenja nadzornih odbora javnih poduzeća. A kada su vidjeli da ne mogu protiv toga, ministri su djelovali nemoćno i očajnički, ali pod pritiskom stranaka. Pojedinima je sigurno bilo žao što se to sve dogodilo. Međutim, posebno me razočarao ministar Jerko Ivanković Lijanović, koji je potpredsjednik NSRzB-a. U pauzama sjednice Vlade FBiH razgovarao sam s njim te sam primijetio da je kalkulant koji od danas do sutra promatra stvari kako mu odgovaraju. Sve vrijeme čekao je da dođe do pat-pozicije da bi donio odluku koja mu odgovara.

Budimir i SDA ne mogu zaustaviti parlamentarnu većinu

– Premijer Nermin Nikšić na dobrom je putu da dalje radimo. Uputili smo žalbu Ustavnom sudu zbog ove odluke predsjednika FBiH. Budimir mora shvatiti da on ne može zaustaviti procese koje je pokrenula parlamentarna većina. Nažalost, SDA je ovakvim ponašanjem pokazala da nema poštovanja prema građanima. Nisu imali sluha za promjene. Mislili su da mogu raditi oslonjeni na tokove nekih ranijih vremena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -