Srijeda, 17 srpnja, 2024

Pušteni na slobodu pripadnici HVO-a optuženi za ratni zločin u Orašju

Must Read

 
Sud Bosne i Hercegovine danas je pustio na slobodu deset pripadnika struktura HVO-a koji u optuženi za ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Orašju, potvrdio je za Klix.ba advokat Vlado Adamović.

Adamović je branio jednog od uhićenih Đuru Matuzovića, a kako je kazao, svi su pušteni na slobodu uz određene mjere zabrane.

Određene su im sljedeće mjere zabrane:
– napuštanje mjesta boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da najmanje dva puta dnevno, nasumice, kontroliraju da li osumnjičeni borave na naznačenim adresama) i zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, zabranu izdavanja novih putnih isprava te zabranu korištenja osobnih karte za prelazak državne granice);
– zabrana sastajanja s određenim osobama – međusobno kontaktiranje na bilo koji način, te kontaktiranje sa izvršiteljima, svjedocima Tužiteljstva BiH kao i približavanje istima na udaljenosti od 100 metara;
Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog kaznenih postupka.
Podsjećamo, 31. listopada ove godine pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su po nalogu Tužiteljstva BiH uhapsili deset osoba zbog optužbe za ratni zločin.

Oni su se teretili da su kao pripadnici struktura HVO-a u Orašju, Vojne policije HVO-a i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti sa područja Orašja i okolnih mjesta od mjeseca travnja 1992. pa do mjeseca srpnja 1993. godine.
Uhićeni su Matuzović Đuro (1952), Oršolić Ivo (1952), Oršolić Tado (1960), Dominković Marko (1962), Nedić Joso (1956), Baotić Marko (1948),Blažanović Marko (1955), Živković Mato (1964), Živković Anto (1969), Đurić Stijepo (1965).
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -