Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Puhovski: BiH mora dobiti Luku Ploče

Must Read

“BiH mora dobiti Luku Ploče”, izjavio je  politički analitičar Žarko Puhovski u razgovoru za agenciju Anadolija. Puhovski je rekao da premijer Zoran Milanović nudi vrijedne argumenta da se ratifikacija sporazuma Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića uskoro izvrši.

– Premijer Milanović opravdano je rekao da, ako ne dođe do ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović, onda imamo 1001 kilometar granice koju treba pregovarati metar po metar. Osim toga, već se pojavio Milorad Dodik koji je rekao da iz Republike Srpske imaju primjedbe na granicu kod Kostajnice. Tu su onda velike poteškoće i za Hrvatsku i za BiH. Meni se čini da je važno sve to što prije napraviti – smatra Puhovski koji je uvjeren da će sporazum biti ratificiran unatoč protivljenju HDZ-a koji je, tvrdi, u neugodnoj situaciji jer mora glasovati protiv svojeg bivšeg predsjednika.

– HDZ je u teškoj situaciji jer mora dovoditi u sumnju svoga predsjednika, svoju ikonu – Franju Tuđmana te dopustiti da praktično SDP zastupa Tuđmanove stavove – rekao je Puhovski, dodajući kako je HDZ “previše obećao svojim članovima na jugu Hrvatske”.

Kada je riječ o Luci Ploče, Puhovski smatra da se Hrvatska nije ponašala principijelno jer je riječ o luci koja je izgrađena za BiH. S druge strane, dodaje, BiH se “glupo ponaša” i “inati” oko Pelješkog mosta namećući uvjete o njegovoj visini.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -