Srijeda, 24 travnja, 2024

PUDARIĆ ODLIČNO GASI VATRU: Trebao je doć par dana ranije

Must Read

Na ulazu u Partizansko groblje u Mostaru nepoznati huligani su postavili barikade od drveta i gume i zapalili je.

Ovaj glupi i bespotrebni čin dogodio se neposredno prije dolaska najavljenog izaslanstva koje su trebale nazočiti obilježavanju 14. veljače Dana oslobođenja grada Mostara od fašizma.

Petnaestak minuta prije svečanog obilježavanja, počeli su pristizati prva izaslanstva među kojima i ono SDP-a i potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića.

Šok, nevjerica, bol i ljutnja bili su vidljivi na licima svih pristiglih. Neki među njima zvali su policiju i vatrogasce, dok su drugi samoinicijativno pokušali da ugase plamenu buktinju. Uskoro su se pojavili i policajci, a za njima su došli i vatrogasci ugasivši vatru koja je ionako bila kraju.

Unatoč ovom incidentu i nedvosmislenoj poruci koju su nepoznati počinitelji poslali, izaslanstva udruženja antifašista i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić položili su cvijeće na Partizanskom spomen groblju u Mostaru.

Komentirajući namjerno izazvani požar na Partizanskom spomen groblju u Mostaru i to na 69. obljetnicu oslobađanja Mostara od fašizma, potpredsjednik F BiH Svetozar Pudarić taj je događaj okarakterizirao kao stanje “zarobljene svijesti jednog dijela građana Mostara”.

”U toj zarobljenoj svijesti nažalost žive i neki mladi ljudi širom BiH. Meni je njih žao jer oni žive u crnom, mračnom svijetu iz kojega ne vide izlaza pa se izražavaju isključivo nasiljem. Korijen tog nasilja je strah, kao što je u korijenu svake mržnje strah; strah od toga da niste sposobni, strah od toga da niste poželjni, da samo u grupi možete postići nešto te da kao pojedinac nemate nikakve kvalitete”, kazao je Pudarić, dodajući kako zbog toga mladima što prije treba pomoći da izađu iz tog stanja zarobljene svijesti i postanu normalni građani ove zemlje.

Po riječima Dževada Saračevića, borci narodnooslobodilačkog rata i prošle su godine u Mostaru dočekani povicima i provociranjima.

”Mi znamo zašto smo došli ovdje, no ovo danas ispred ulaza na spomenik je stvarno necivilizacijski, nekulturno i izvan svake pameti”, kazao je on. ”Ja mogu da se neslažem s nekom opcijom ili nečijim mišljenjem i to je moja privatna stvar, ali sprječavati ljude da misle drugačije od mene ili se ponašaju drugačije od mene, to je stvano nedemokratski”, ističe predsjednik Udruženja narodnooslobodilačkog rata Općine Stari GradMirsad Hajdar, naglasivši pritom kako ne može shvatiti da ovo može biti Mostar i da je borce dočekala vatra.

Inače, iz Sarajeva su danas autobusima došla 124 boraca narodnooslobodilačkog rata.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x