Srijeda, 29 svibnja, 2024

Pudarić: Nikšić je uputio zahtijev Budimiru da razriješi ministre, on je po ustavu to obvezan učiniti

Must Read

(Nezakonito izabrani, op dnevnik.ba) Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Svetozar Pudarić potvrdio je da će (nezakoniti) federalni premijer Nermin Nikšić (nezakonito izabranom ) predsjedniku FBiH Živku Budimiru uputiti zahtjev za razrješenje ministara u Vladi FBiH, čime će, u skladu sa voljom nove parlamentarne većine, biti nastavljen proces rekonstrukcije vlasti u ovom entitetu.

Pudarić je izrazio uvjerenje da će Budimir, uprkos javno izraženom protivljenju procesu rekonstrukcije Vlade FBiH, odgovoriti na zahtjev Nikšića i izvršiti svoju ustavnu obvezu.

“Redosljed poteza se zna i ja ne želim ništa prejudicirati. Pogotovo ne želim vjerovati u to da će se  Budimir ponašati protuustavno, budući da Ustav FBiH nalaže predsjedniku da razriješi ministre u Vladi na zahtjev premijera”, rekao je Pudarić za “Press”.

Pudarić, koji je i predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH, ističe da je Budimiru i predstavnicima SDA rekao da stare skupštinske većine više nema i da je status quo nemoguće braniti.

“Očito je, međutim, da SDA demokratska načela prihvaća samo tamo gdje oni imaju većinu. Takvo ponašanje te stranke vuče zemlju unazad i vodi nas u novu krizu”, rekao je Pudarić.

On je izrazio uvjerenje da nova parlamentarna većina u FBiH može osigurati funkcioniranje institucija sustava.

“Ali, kriza je ponekad potrebna da bi se razdrmala atmosfera u kojoj zemlja stagnira. Zato u krizi, ako je bude, treba gledati i šansu da se uradi ono što je trebalo da se uradi prije osam ili 10 godina, kako bi zemlja išla naprijed”, rekao je Pudarić i dodao da bi takvu krizu pozdravio.

Govoreći o optužbama lidera SDA Sulejmana Tihića da su pojedinim zastupnicima upućene “nemoralne ponude”, kako bi podržali smjenu predsjednika FBiH, Pudarić je rekao da su to izmišljene priče, koje nema smisla komentarati.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -