Srijeda, 29 svibnja, 2024

Prvi albino ocelot na svijetu prema nekim stručnjacima nije dobra vijest

Must Read

Nakon genetskog testiranja, Kolumbija je potvrdila da je pronađen prvi albino ocelot na svijetu. Životinja, pronađena dok je još bila štene, isprva je pogrešno zamijenjena za mačića.

U stvarnosti, međutim, testovi su potvrdili da se radi o autohtonoj vrsti ocelota, koja se nalazi diljem Amerike.

Životinja, ženka, sada živi zaštićena, unutar parka zaštite Medellina. Ona je zdrava odrasla ženka, ali je morala proći brojne tretmane zbog brojnih bolesti od kojih je bolovala.

Albino ocelot dostigao je težinu koja odgovara njegovoj vrsti i dobi, ali je slijep. Ovaj problem, osim što se ne može uklopiti zbog bijelog krzna, znači da ne može živjeti u svom prirodnom staništu.

Prema biologinji Catalini Díaz Vasco, koja je dala neke izjave za El País, prisutnost albino ocelota mogla bi značiti da postoji visoka razina srodstva u populaciji u kojoj životinja živi, ​​a to bi izazvalo zabrinutost da bi vrsta mogla nestati lokalno.

Biologinja u Corantioquii, Ana Cristina Fernández, nagađa da pronađeni albino ocelot možda nije prvi. Drugi albino oceloti možda su se već izlegli, ali nisu preživjeli zbog neprijateljskog okoliša.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -