Published On: Pon, sij 15th, 2018

KOLINDU U SARAJEVU DOČEKUJU PROSVJEDOM: “NE erdoganizaciji BiH i STOP turskoj čizmi”

BH pokret koji okuplja protjerane Srbe i Hrvate s prostora koji je bio pod džihadom  Armije BIH (preko 450.000 protjeranih i pobijenih) održat će u srijedu 17. siječnja na Trgu djece, ispred Ambasade RHrvatske u Sarajevu, prosvjed građana zbog očite namjere vodstva ove susjedne države da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima Turske i ciljevima politike Rejepa Erdogana i njegovih uzora iz perioda 17 i 18 stoljeća, priopćeno je iz ovog pokreta.

Prosvjed će se održati  sa sloganom “NE erdoganizaciji BiH i STOP “turskoj čizmi” u BiH 22 godine poslije Daytona”.

Istovremeno na istom mjestu Bošnjački pokret organizira prosvjet “Ne Tuđmanizaciji i Stop ruskoj čizmi”

Tako da će biti veselo.

“Bošnjački  pokret posjeća predsjednicu Hrvatske da je zbog zločinačke politike Franje Tuđmana, Gojka Šuška i drugih pravovaljanom presudom Haaškog tribunala potvrđena agresija Hrvatske na BiH i pokušaj da podijeli našu državu a teritorije BiH tada okupirane od vojske Republike Hrvatske pripoji tzv. velikoj Hrvatskoj državi.

U istoj presudi Haaškog tribunala za ratne zločine do tada preživjela šestorka vodstva HDZ Hrvatske i BiH osuđena je na preko 110 godina zatvora zbog udruženog zločinačkog pothvata, najtežih oblika ratnih zločina i masovnog protjerivanja pripadnika bošnjačkog naroda i pokušaja srpsko-hrvatske podjele Republike BiH tada već međunarodno priznate i nezavisne države i članice UN”, priopćeno je iz Bošnjačkog pokreta.

Bošnjački pokret u priopćenju govori predsjednici Republike Hrvatske da su ‘predstavnici HDZ BiH pod direktnom sugestijom HDZ Hrvatske kao vladajuće stranke u više navrata svojim političkim djelovanjem-glasovanjem u institucijama države BiH, sprečavali ili otvoreno opstruirali proces uključivanja države BiH u NATO,i time poticali i omogućavali jačanje ruskog političkog utjecaja i sprečavanja euroatlanskog puta BiH.’

Prosvjedno okupljanje, simbolično 22 građanina, održat će se sa sloganom “NE tuđmanizaciji BiH i STOP “ruskoj čizmi” u BiH 22 godine poslije Daytona”. Tijekom ovog okupljanja, bit će predano i pismo Veleposlanstvu  Republike Hrvatske upućeno predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i cjelokupnoj javnosti susjedne države Hrvatske.