Prosvjedi u Srbiji dali su rezultate: Vučić je povukao kontroverzni Zakon o izvlaštenju

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sjednici donijela odluku o povlačenju Zakona o izvlaštenju iz skupštinske procedure, koji je predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić vratio na ponovno razmatranje Skupštini Srbije.

Vlada Republike Srbije će analizirati jesu li potrebne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ako utvrdi da je potrebno mijenjati Zakon, to će učiniti uz široku javnu raspravu u kojoj će se uključiti stručna javnost, strukovna udruženja, gospodarstvenika. predstavnika i civilnog društva.Telegraf.

Vlada je na istoj sjednici Narodnoj skupštini predložila izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u člancima 7., 20., 43. i 44.

Navedeni članci odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlaštenog predlagatelja u tijelu za provođenje referenduma i rok za ponovno raspisivanje referenduma.

Prijedlogom Vlade ukida se naknada za ovjeru potpisa, a predstavnicima ovlaštenih predlagatelja omogućeno je da budu dio tijela za provođenje referenduma.

Također, prema prijedlogu, referendum o istom pitanju neće biti moguće raspisati za manje od četiri godine, a Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći donijeti drugačiju odluku od one potvrđene na referendumu.

more recommended stories