Published On: Sri, pro 8th, 2021

Prosvjedi u Srbiji dali su rezultate: Vučić je povukao kontroverzni Zakon o izvlaštenju

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sjednici donijela odluku o povlačenju Zakona o izvlaštenju iz skupštinske procedure, koji je predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić vratio na ponovno razmatranje Skupštini Srbije.

Vlada Republike Srbije će analizirati jesu li potrebne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ako utvrdi da je potrebno mijenjati Zakon, to će učiniti uz široku javnu raspravu u kojoj će se uključiti stručna javnost, strukovna udruženja, gospodarstvenika. predstavnika i civilnog društva.Telegraf.

Vlada je na istoj sjednici Narodnoj skupštini predložila izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u člancima 7., 20., 43. i 44.

Navedeni članci odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlaštenog predlagatelja u tijelu za provođenje referenduma i rok za ponovno raspisivanje referenduma.

Prijedlogom Vlade ukida se naknada za ovjeru potpisa, a predstavnicima ovlaštenih predlagatelja omogućeno je da budu dio tijela za provođenje referenduma.

Također, prema prijedlogu, referendum o istom pitanju neće biti moguće raspisati za manje od četiri godine, a Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći donijeti drugačiju odluku od one potvrđene na referendumu.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dedzal
Dedzal
1 godina prije

Pocinje…citam upravo da je obeco pustit Dodika niz vodu samo da njega ne diraju… 😁🍻🍺👍

Dudek
Dudek
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
1 godina prije

E moj bilmeze..

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Dudek
1 godina prije

Tata ti bilmez…nekulturko jedan…

Kresimir !
Kresimir !
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
1 godina prije

Nije ovo vise osmansko carsto IZDAJNICE , da je dovoljno OSHUNETIT SE i da drugi rijesava vase probleme!!! Morace te se i vi mosnjaci malo uznojiti !!!😜😜

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
1 godina prije

Dese ba skontaj pa mi objasni sta si htio reci…ovo je clanak o Vucicu …kreso..

Dudek
Dudek
1 godina prije

Mudar političar. Teško je igrati protiv us ngos.