Published On: Mon, Feb 13th, 2017

Prosvjed protiv nasilja – tko je bacio suzavac, još se ne zna

Na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održan je prosvjed protiv mržnje i nasilja zbog napada suzavcem na klub Super Super u Zagrebu. Na prosvjedu se okupilo više od 500-tinjak ljudi. Ljubav je jača od mržnje – poručili su okupljeni na prosvjednom skupu.

Organizator prosvjeda Zagreb Pride od policije traži brzu istragu i rješavanje slučaja nasilja, a državni vrh koji je osudio napad poziva da prijeđu s riječi na djela, da donesu strategiju za borbu protiv diskriminacije, akcijski plan za promociju ljudskih prava, te ratificiraju istanbulsku konvenciju

Policija istražuje tko je bacio suzavac na LGBT zabavi u zagrebačkom klubu Super Super, napad su osudile sve političke stranke i predsjednica Republike, a izjavu ispred samog kluba dao je ministar vanjskih i europskih poslova. Neslužbeno se doznaje da su ozljede prijavile samo dvije osobe koje su se porezale razbijajući prozorsko staklo.

Ne mržnji, ne nasilju, poruka je večerašnjeg mirnog prosvjeda, istaknuo je u ime organizatora Zagreb pridea Ivan Novosel.