Published On: Pet, kol 19th, 2016

Prostitucija uzela maha u Srbiji: Studentice se u Beogradu prostituiraju i za 15 KM

Djevojke u Srbiji sve se češće bave najstarijim zanatom, a novcem koji zarade plaćaju školarinu, stan i hranu, jer se drugačije ne mogu uzdržavati dok studiraju.

Teška materijalna situacija natjerala je mnoge studentice na prostituciju, au toj borbi za golo preživljavanje neke su spremne svoje tijelo prodavati i za hiljadu dinara (što je približno tek oko 15 KM), piše Kurir.

“Studentska prostitucija je doslovno procvjetala u Beogradu u posljednjih godinu dana, a glavni je razlog neimaština. Neke studentice tako zarađuju za život, plaćaju školarinu, kupuju hranu … Mnoge od njih su na fakultetu uzorne, pa tako tijekom dana marljivo uče, a noću čekaju mušterije kod Plavog mosta i oko željezničke stanice. Međutim, dok elitne prostitutke zarađuju i nekoliko stotina eura po satu, ove djevojke seks nude za tisuću ili dvije tisuće dinara “, kaže sugovornik za Kurir.

Dodaje da se prostitucijom u posljednje vrijeme sve češće bave i mladići.

“Pristaju na sve, a usluge pružaju u automobilu ili stanu klijenta. Cijene su tako niske jer im je novac hitno potreban za preživljavanje, dok je, s druge strane, i konkurencija velika, što također obara cijenu. I u ostalim sveučilištima u Srbiji je vjerovatno isto “, govori isti izvor.

Psihoterapeut Zoran Milivojević navodi da još od devedesetih vlada beznađe i da su tu najranjiviji mladi, koji se uspoređuju sa svojim vršnjacima, pa ako nemaju novca za pristojan život kao i ostali, spremni su na sve – čak i na odavanje prostituciji.

– Ovo, nažalost, obilježava suvremeni način života, gdje je 50 posto mladih nezaposleno i ima negativan stav prema tome što može učiniti u životu. Također, prostituisanje zbog neimaštine može se protumačiti i kao očajnički potez. Mladi ne vide perspektivu, imaju stav kako je sve bez veze, kako je svatko tko vrijedi otišao u inozemstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji da preživljavaju. I onda se prostitucija kod pojedinih pojavljuje kao izbor i izlaz.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x