Subota, 15 lipnja, 2024

PROJEKTI KOJI ZAVAĐAJU UMJESTO DA MIRE: Samo od Norveške Svetlana je za svoje „mirovne projekte“ ove godine dobila milijun eura!

Must Read

Vlada Federacije je prije nekoliko sedmica raspravljala i usvojila izvještaj Federalne uprave inspekcijske poslove o nadzoru nad radom i djelovanjem nevladinih organizacija, u kojem je pored ostalog navedeno da je inspekcijskom provjerom utvrđeno da neke od njih krše zakon, najčešće angažirajući radnike za rad na crno.

Među takvima, kojima je izrečena i novčana kazna (ukupno 22.500 KM) , našla se i organizacija Imam petlju – GARIWO, na čijem je čelu Svetlana Broz, jedna od najpoznatijih i najaktivnijih mirovnih aktivistkinja, poznata i kao unuka bivšeg jugoslovenskog diktatora Josipa Broza Tita.

Svetlana Broz, sa svojom kćerkom Sonjom Golubović, koja je izvjesno vrijeme radila u jednoj buregdžinci, po dolasku u Sarajevo skrasila se u porodičnoj kući u Hadžićima nadomak Sarajeva.

Kuću je naslijedila od majke Zlate Jelinek, liječnice porijeklom iz BiH.

Po dolasku u BiH Brozova se profesionalno angažirala u nevladinom sektoru, osnovala je nevladinu organizaciju „Imam petlju – GARIWO“, 2001. godine, kao ogranak međunarodne organizacije GARIWO (Gardens of the Righteous Worldwide) sa sjedištem u Milanu.

Za promociju, odnosno izdašno financiranje svoje organizacije, Svetlana Broz iskoristila je prijateljstvo sa donedavnim predsjednikom Odbora GARIWA, altruistom Uweom Kitzingerom koji je nedavno podnio ostavku na tu dužnost, a osnovni razlog je, tvrde upućeni, to što nije želio više dopustiti da njime manipulira beskrupulozna Svetlana Broz. (M. Fazlić)

Slobodna Bosna

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -