Published On: Pet, lis. 13th, 2017

Prodaje se penthouse Josipa Broza u New Yorku, provjerite za koliko milijuna dolara

PENTHOUSE na Park aveniji koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine prodaje se za 18 milijuna dolara. Prodaja je počela ovog tjedna, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthousea trebale bi prema dogovoru o sukcesiji podijeliti bivše republike.

Riječ je o šesterosobnom stanu s četiri kupaonice kojeg su koristili veleposlanici bivše države pri Ujedinjenim narodima. Riječ je o dvije nekretnine na Manhattanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije, a ljetos je Index prvi dobio priliku zaviriti u Titovu rezidenciju na Petoj Aveniji. Izvještaj pročitajte OVDJE.

U dupleksu površine 216 metara kvadratnih nitko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u derutnom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, onu terase i onu zgrade u kojoj se stan nalazi. Jugoslavenski veleposlanik Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 tisuća dolara – u gotovini.

New York Post prije dva mjeseca podsjetio je da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

“To je istinski dijamant koji se može pretvoriti u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Aveniji Park”, rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju penthousea.

Oglas možete vidjeti ovdje.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer