Published On: Pet, lis. 13th, 2017

Prodaje se penthouse Josipa Broza u New Yorku, provjerite za koliko milijuna dolara

PENTHOUSE na Park aveniji koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine prodaje se za 18 milijuna dolara. Prodaja je počela ovog tjedna, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthousea trebale bi prema dogovoru o sukcesiji podijeliti bivše republike.

Riječ je o šesterosobnom stanu s četiri kupaonice kojeg su koristili veleposlanici bivše države pri Ujedinjenim narodima. Riječ je o dvije nekretnine na Manhattanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije, a ljetos je Index prvi dobio priliku zaviriti u Titovu rezidenciju na Petoj Aveniji. Izvještaj pročitajte OVDJE.

U dupleksu površine 216 metara kvadratnih nitko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u derutnom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, onu terase i onu zgrade u kojoj se stan nalazi. Jugoslavenski veleposlanik Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 tisuća dolara – u gotovini.

New York Post prije dva mjeseca podsjetio je da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

“To je istinski dijamant koji se može pretvoriti u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Aveniji Park”, rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju penthousea.

Oglas možete vidjeti ovdje.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer