PRILOZI ZA NOVU ĆERANIJU: Hrvati potomci Srba i genetska podudarnost dva naroda su gotovo identična

Hrvati su potomci Srba i genetska podudarnost dva naroda su gotovo identična s tom razlikom su Srbi stariji narod i samim tim su praktično i stvorili Hrvatsku naciju!
Ovo otkriće nije plod nikakvih trač rubrika ili šaljivih novinara već je rezultat istraživanja uglednog hrvatskog instituta FA iz Zagreba koje je vršeno posljednjih devet godina, na koje se poziva srbijanski portal Pravda.rs.
Ovaj portal piše kako je institut FA, koji ima više međunarodnih priznanja iz genetičkog istraživanja, objavio da je na osnovu istraživanja na uzorku od 7320 ispitanika hrvatskih državljana dobivena najveća genetska podudarnost kromosoma Y i haplotipa sa slovenskim haplotipom srpskog naroda iz desetog vijeka.
Prema nekim novijim istraživanjima, u vrijeme prije velikih seoba naroda (prije pada zapadnog Rimskog carstva ), dva plemena iranskog porijekla pošla su u veliku avanturu.
Srbi i Hrvati su nekada bili plemena iranskog porijekla, iz predjela sjeverno od Crnog Mora i Kavkaza. Prvobitni Srbi i Hrvati su bili samo dio nacije koja je kroz povijest bila najpoznatija pod imenom Skiti. Prema kronološkom redoslijedu, prvo su bili poznati kao Kimeri (Simerijanci), Skiti, Sarmati, Alani, a danas su jedini direktni potomci ovih drevnih ratnika kavkaski narod Oseti.
U daljim razmatranjima s hrvatskog instituta FA kaže se kako je Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10 vijeka.
To bi otprilike značilo, kaže se dalje u zaključcima Instituta, da su sve dosadašnje pretpostavke o porijeklu Hrvata bile potpuno pogrešne, piše Pravda.rs.
Hrvati su potomci Srba koji su negdje tijekom desetog vijeka prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj grupi i tijekom desetog vijeka preuzeli ime Hrvat (latinski Skorbatus),kaže dr Milorad Pavić izInstituta FA.
Također se naglašava kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci kromosoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji pa su zato dosadašnja istraživanja davala drugačije rezultate.
Naime, prema istraživanju ovoga instituta, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y i podudarnost haplotipa imaju sa Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet vjekova kolonizacije, posebno nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene sa domaćim stanovništvom.
Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumuna i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj grupi, objašnjavaju u Institutu i naglašavaju kako je hrvatski gen zapravo više povezan sa genom srpskih predaka nego genetska struktura današnjih Srba.
Iz Instituta su također poručili kako su posljednja dva mjeseca razmišljali hoće li objaviti ove rezultate jer time dovode u pitanje cijelu hrvatsko-srpsku povijest i odnose dva naroda, piše ovaj portal.
A evo i dokaza da su Srbi i Hrvati iz istog mjesta: