Published On: Sri, kol 15th, 2018

Prilika za posao: Oružane snage traže vojnike iz reda hrvatskog naroda

Ministarstvo odbrane BiH 16. kolovoza 2018. godine ponovno raspisuje Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem travnja ove godine.

Javni oglas traje petnaest (15) dana od dana objavljivanja.

Na oglas se mogu prijaviti maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uvjete definirane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH (www.mod.gov.ba) ili dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju osobno ili putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci – kasarna „Kozara”, Čapljini – kasarna „Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza „Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatim i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema, prenosi Bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare