PRILIKA ZA DIPLOMACIJU POSTOJI Pomirljive poruke stižu iz Washingtona, ali od Putina traže jednu stvar

SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore, rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken

“Svi ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru”, rekao je Blinken na konferenciji za novinare sa svojom francuskom kolegicom Catherine Colonna.

“Razmatramo i razmotrit ćemo sva sredstva za unapređenje diplomacije ako vidimo mogućnost da je unaprijedimo na bilo koji način, naravno da ćemo to uvijek gledati”, rekao je Blinken, ali i dodao da Moskva umjesto toga “udvostručuje i utrostručuje” svoju agresiju.

Rusija je ovog tjedna pojačala svoje napade raketama i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku energetsku i vodovodnu infrastrukturu.

Ranije ovog mjeseca, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu da je Rusija voljna surađivati ​​sa SAD-om ili Turskom o načinima okončanja rata, koji je sada u osmom mjesecu, ali još nije dobila nikakav ozbiljan prijedlog za pregovore.