Jubilarna deseta “Raštikijada 2022.” – Najveći kulinarski događaj u Hercegovini

U ponedjeljak 31.10.2022 od 16 sati na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima pored Gruda otvara se jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini – Raštikijada 2022.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te se održava po 10. put i privlači sve više posjetitelja.

Na raštikijadi 2022. natječe se 50 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike. Dva tročlana žirija ocjenjuju svako jelo posebno, po unaprijed određenim kriterijima, ocjenama od 5 – 10. Jelo koje ima najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko. Nagrade koje se dodjeljuju su 1., 2., i 3. mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike te najbolje inovativno jelo od raštike.

Također nagrađuje se i najšarmantnija ekipa.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrudit će se ekipe izvan kategorija: Udruga prijatelji Goričan koja će prezentirati kulinarske specijalitete Međimurja, Udruga prvenstvo svijeta i okolnih sela iz Belog Manastira priprema svim posjetiteljima šarana na raljama, grah u ćupovima i čvarke, Agroturizam Konavle za posjetitelje priprema tradicionalne specijalitete konavala i dubrovačkog kraja.

Pored navedenih ekipa i agroturizma Marića Gaj za sve posjetitelje priprema raštiku izvan kategorije, najbolje Hercegovačke uštipke i roštilj.

Za zabavni dio pobrinuti će se tri sastava: TS Đeram, TS Stari fenjer i Broćanski bećari.

Svi koji žele mogu posjetiti Agroturizam Marića gaj 31.10.2022 od 16 sati te kupnjom promotivne čaše u vrijednosti od 20 KM kušati sve navedene specijalitete, piti domaća vina i uživati u zabavi.