Prijedlog Naše stranke moguć je samo uz teritorijalni federalizam. Imaju li ga snage predložiti? Nemaju.

Svi mi volimo Sci-Fi. Naša stranka i njeni članovi naročito.

Lijepa je ta umjetnost i futuristična je ta stranka.

Ispred je nas i željela bi vidjeti BIH u Space Shuttle izdanju.

Kao modernu državu , s  jednim predsjednikom malenih ovlasti , vladama koje imaju funkcionalan tim, zakodnovanu vlast koja ne ovisi od tih nekih glupih poput Domova naroda.

Čuj  “domova naroda” jebote.

Kakvih naroda?

Kakvih  Domova?

S obzirom da smo se užasno dobro izmirili, i da se baš jako volimo, a što je vidljivo iz naših javnih emitera, od Radio Slobodne Europe,  preko umiljate i tolernatne N1 do visokotolerantnih i inkluzivnih BHRT-a i FTV-a, mi pripadnici tih nekih odumrlih kategorija, “naroda” doista više nema potrebe da međusobno narodujemo, narodišemo i narodiziramo.

Kad već govorimo istim jezikom, istom se Bogu molimo, istu kulturu sjećanja gajimo, isti osjećaj za lijepo i tko nas jebote haman, bre, fakat, za(h)vadi?

Doista super je prijedlog Naše stranke.

Vidovit, napredan i propšan. Baš kao i njihovi instagram profili. Koji kao da nemaju nekih dodirnih točaka s BIH bijedom. No tko to smije reći?

Jedan predsjednik sirotinje, funkcionalna građanska državna vlada nad sirotinjom, formirana na principu programske većine, nad sirotinjom.

Domovi naroda, domovi “lordova” gase se. I postaju nekakav recidiv koji nas je samo za(h)vađao..

I cvate hiljadu tisuća cvjetova.  Jedan svet za jedan veliki buket, jedan bosanski svijet i  jedna nova borba. A složnih biljaka, snopova žita, uvezanih u jedan fascio, baš mnogo, mnogo.

Da se razumijemo, Našu stranku taj simpatični neohipsterski posh pokret fotogeničnih odabranika Najdraže ambasade fakat ne doživljavamo kao šovensku i nacionalističku u mjeri u kojoj vidimo SDA ili njene radikalnije islamističke podružnice SDP i DF. (Pod uvjetom da Dino Mustafić nije u prvom kadru objave)

Stoga joj od srca želimo svako dobro , jak rast i zdrav napredak. Barem nam je outfit države ugodniji.

Nemamo ništa protiv tog da oni jednog dana postanu većina i da nas majoriziraju.

Lakše je gledati kad te majorizira netko prosvijećen nego kad to čine Sabija i Bakir.

Al pobogu Našastrankovci, kaj je toliki problem reći sljedeće:

Predlažemo gašenje FBIH, te mučne hrvatskobošnjačke koride, prostora gdje se Bošnjaci i Hrvati ne svađaju samo na bodivima, te vječne borbe prsa u prsa i  predlažemo gašenje Domova naroda, Predsjedništva BIH, pretakanje institucionalnog federalizma u teritorijalni federalizam,  transofrmaciju BIH iz nestabilne secesionističke dvojne konfederacije u stabilniju, unitarniju trojnu federaciju, tu prostu europeiziranu federalnu uniju građanskih republika  triju naroda, republika s građanskim vladama, autonomnim regionalniom jedinicama jedne jedinstvene i moderne EU države, čija je EU upravo jamac postojanja, te predlažemo modernu EU državu s jednom jakom državnom vladom, programskom, građanskom, i s jednim predsjednikom, građanskim, koji ne bi mogao biti biran prostom većinom Tuzla – Sarajevo – Kalesija-Konjic, vengo bi morao imati i teritojalni legitimet. Elektorski.

Kaj je ovo tako teška formulacija za izgovoriti?

Kaj je u Sarajevu tako teško biti slobodnomisleći slobodan čovjek?

I eto Hrvata uz Našu stranku. Eto većine za izmjenu Ustava.

Al prije će deva kroz iglene uši proći nego će se Edini i Sabine usuditi prkositi minder partiji.

Stati pred Erdoganovu frontu. Al na nišanu.