Published On: Pon, stu 9th, 2015

PRGOMET: MOST je pobjednik izbora, mi ćemo odrediti tko će biti premijer Hrvatske


Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je rekao da ih ne zanimaju “mostovi i mostići”, a na pitanje kako je sada Prgometu kada je kao bivši potpredsjednik HDZ-a s druge strane stola, odgovorio je:
– Ja razgovaram kao član političke platforme MOST-a, a ne kao Drago Prgomet. I to je to – komentirao je Prgomet.
MOST je spreman razgovarati sa svima koji su spremni prihvatiti paket reformi. Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od građana, i ne bježimo od toga. Slijede razgovori – rekao je Drago Prgomet iz MOST-a u jutrošnjem intervjuu za hrvatske medije.

MOST je na jučerašnjim parlamentarnim izborima ostvario iznenađujuće dobar rezultat osvojivši 19 mandata. Prgomet je bio nisitelj liste MOST-a u prvoj izbornoj jedinici (Zagreb), gdje je njegova lista dobila 18,39 posto glasova ili tri saborska mandata. Sa takvim rezultatom Prgometova lista napravila je najbolji rezultat od svih MOST-ovih lista na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Prgomet je rekao da su od šefa SDP-a Zorana Milanovića dobili javni poziv na razgovore, ali je dodao da osobni telefonski pozivi ne dolaze u obzir. Rekao je da je siguran da Milanović nije bio na sastanku s ljudima iz MOST-a, iako je moguće da je razgovarao, ali ne s njim ili Božom Petrovom.
– U ovom trenutku je važno kome će MOST dati povjerenje za sastavljanje nove vlade i MOST će odrediti tko će biti idući mandatar. Zna se kakav je postupak formiranja Vlade, a mi smo pobjednici ovih izbora. Bez MOST-a nema Vlade i mi ćemo odlučiti tko će biti novi premijer i kako će izgledati nova Vlada – rekao je Prgomet. Poručio je da će ustrajati na reformama čak i pod cijenu da im to bude zadnje pojavljivanje na političkoj sceni, “iako neće biti”.
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je rekao da ih ne zanimaju “mostovi i mostići”, a na pitanje kako je sada Prgometu kada je kao bivši potpredsjednik HDZ-a s druge strane stola, odgovorio je:
– Ja razgovaram kao član političke platforme MOST-a, a ne kao Drago Prgomet. I to je to – komentirao je Prgomet.

Drago Prgomet, rođen u Bosni, doktor medicinskih znanosti

Dr. Drago Prgomet je rođen 1965. godine u Žeravcu, općina Derventa i u tom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Uslijedio je odlazak na medicinski fakultet u Banja Luci, a tamo je diplomirao 1. listopada 1990. i započeo pripravnički staž u Medicinskom centru u Slavonskom Brodu.
Specijalizaciju medicine uha, grla i nosa započeo je na ORL odjelu u Brodu i na klinici Šalata u Zagebu 1992. godine, a ona je trajala četiri godine.
1993. je na osnovi diplome stečene u Banjoj Luci upisao postdiplomski studij otorinolanringologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Pisao je tada fakultetu molbu da mu dopusti da diplomira i na tom fakultetu, jer se bio planirao baviti medicinskom znanosti, a diploma zagrebačkog fakulteta osigurala bi mu bolji status nego ona s banjalučkog. To mu je i dopušteno, ali je morao odslušati i položiti razlike u ispitima. To je i učinio, te je ponovno diplomirao medicinu u Zagrebu i to nakon što je magistrirao na temelju banjolučke diplome, odnosno iste godine kad je obranio i doktorsku disertaciju.
2014. mu ističe mandat predstojnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa i kirurgiju glave i vrata na zagrebačkome Rebru, te odlazi s tog mjesta, a iste je godine objavio zbirku kratkih ratnih priča “Sakupljači gelera”, u izdanju Večernjeg lista. Knjiga je postigla značajnu popularnost, a tijekom predstavljanja polako su u javnost počele izlaziti i glasine o njegovom neslaganju s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom i užim vodstvom HDZ-a, odnosno tajnicima Brkićem i Čuljkom.
Dobri poznavatelji prilika u HDZ-u isticali su kako između Karamarka i Prgometa stvari nisu štimale od početka jer je Prgomet izabran za dopredsjednika na izbornom stranačkom saboru kao kandidat za zamjenika Milana Kujundžića, kojeg je Karamarko pobijedio u izboru za predsjednika stranke nakon što je HDZ izgubio parlamentarne izbore.
Prgomet je kroz izdanu knjigu javnosti dao do znanja da je dragovoljac Domovinskog rata i da je kao član saniteta koji je pomagao ranjenicima na bojišnici, od prvog dana uključen u obranu Domovine.
Kao dugogodišnji član HDZ-a, od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru. U veljači ove godine dao je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i napustio članstvo stranke. Prije toga imao je nekoliko javnih nastupa u kojima je oštro kritizirao stranačko vodstvom a posebno predsjednika Karamarka kojem je zamjerao na demagoškom desničarenju i javnom koketiranju sa neoustaštvom.
Danas je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku, voditelj Katedre na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, urednik i autor desetak udžbenika i monografija.
Što se tiče njegovog znanstvenog rada, objavio je 43 stručna i znanstvena rada s međunarodnom recenzijom, održao preko stotinu predavanja na kongresima.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare