Published On: Sri, ruj 29th, 2021

PREMIJER KOSOVA KURTI: Ekstremiste na barikadama plaća Srbija, Vučić želi izazvati međunarodni sukob

Mi još imamo problema sa Srbijom, Kosovo nije problem. Problem je Srbija, pogotovo predsjednik te države koji misli i priča kao 90-ih prošlog stoljeća. Granični prijelazi Jarinje i Brnjak u krizi su ne zbog Srba, već zbog predsjednika Srbije, kazao je premijer Kosova Albin Kurti, komentirajući srpske barikade na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak na granici Kosova sa Srbijom

On je u intervju za Dnevnik HTV-a rekao da je više od 11 tisuća vozila iz Srbije bez problema uzimalo privremene tablice Republike Kosovo.

– Oni su surađivali s našom policijom i našim institucijama.

Kurti kaže da ljude na barikadama plaća Srbija.

– Neki od njih imaju i dosje kriminalnih aktivnosti u prošlosti, imaju ekstremne poglede na politiku i svijet. Neki od njih sudjelovali su i u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori prije pet godina, rekao je kosovski premijer.

Na pitanje smatra li da Aleksandar Vučić želi izazvati međunarodni sukob odgovara da ne može drugačije razmišljati.

– Na granicu s Kosovom dovedeš ministra obrane, zajedno s ruskim veleposlanikom u Srbiji i s obrambenim atašeom Ruske Federacije u Beogradu. Isti dan kada su zapalili zgradu u Zubinu Potoku. Također, MiG-29 kruži Kosovom, helikopteri ruske proizvodnje te oklopna vozila… Znači, oni su došli vojnim arsenalom na granice naše države. Naše specijalne snage su tamo, i na Brnjaku i u Jarinju. Nemojmo zaboraviti, oni su dan nakon proglašenja neovisnosti Kosova 18. veljače 2008. godine spalili granične prijelaze Jarinje i Brnjak, dodaje Kurti.

Dodaje da u Srbiji nema pluralizma.

– Imate jednu stranku. Ta stranka je i država. Ta država je i crkva. Ta crkva je i stranka. Nema ondje pluralizma, oni glume demokraciju s izborima.

Izrazio je, tvrdi Kurti, spremnost na razgovor i pregovore.

– Čekam da predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen da jasne poruke Srbiji, poslije Kosova je otišla u Beograd, nastavlja posjet našoj regiji.

Kurti je nedavno izjavio da kad bi se održavao referendum na Kosovu, a po Ustavu se ne može održati, da bi glasovao za spajanje, ujedinjenje Kosova i Albanije. Upitan misli li da je to moguće, Kurti je odgovorio:

– Mi jesmo dvije države, Kosovo i Albanija, ali nismo dvije nacije. Mi smo jedna nacija. Granica između Kosova i Albanije, mi nikad ne možemo zaboraviti da to nije albanska granica niti kosovska granica. To je jugoslavenska, srpska granica i u tom smislu želimo da Priština i Tirana surađuju što bliže, da se integriramo i da pomažemo jedni drugima.

Upitan misli li da će američki vojnici biti povučeni, anajviše ih je u postrojbama KFOR-a, Kurti je kazao:

– Mislim da se oni neće povući. Kosovo treba biti uključeno u Partnerstvo za mir. Zamislite, od 2006. godine je tu Srbija koja dobiva oružje iz Rusije, Bjelorusije i Kine, a nije Kosovo.

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Risovčanin
Risovčanin
1 mjesec prije

Rokajte se ko vas jeBe sve skupa

Toni
Toni
Odgovori   Risovčanin
1 mjesec prije

Vala ko jebe I tebe, ko god da si!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ajde kurti sjasi I ti više, necackaj mecku jer bi mogo dobit po ckapi, nisu srbi što su bili prije 10godina,ebiga puno su sad jači i imaju bacusku iza ledja, pojeli bi vas za par sati

Toni
Toni
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Tako je, Anonimac! Još su sve uzeli Srbima, satjerali ih u ćošak, oni više nemaju šta izgubiti. Oni su sada ko ranjena zvjer koja se bori za svoj život.

Toni
Toni
1 mjesec prije

Veće budale od ovog Kurtija ja nisam vidio. Nevjerovatan idiot. On je gori i od Mila, i od Komšića, Bakira, Džeferovića…

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Toni
1 mjesec prije

Samo je bolji od legitimnog

Toni
Toni
1 mjesec prije

Čitam ponovo ovaj članak i mislim – ja bože budale ovog Kurtija! Čuj mu priče. Kad ameri napuste Bondsteel pričaće drugu priču!

Toni
Toni
1 mjesec prije

Idiot kompletni!

Toni
Toni
1 mjesec prije

Vidi mu glave ko protočni bojler.

krstač
krstač
1 mjesec prije

Realno-za par sati-al do Tirane!