Published On: Tue, Sep 22nd, 2020

Prekinuti pregovori nove parlamentarne većine u Crnoj Gori: “Dritane, izjasni se…”

Pregovori nove parlamentarne većine o formiranju vlasti u Crnoj Gori prekinuti su i  neće biti održani, piše “Pobjeda” pozivajući se na izvore u vrhu Koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Prema tim navodima, pregovori neće biti održani jer predsjednici koalicije traže izjašnjenje od predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića o dva ključna pitanja.

“Želimo da lično od Dritana Abazovića čujemo da li će Ura glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i da li je točno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj vladi i da, ako je to točno, obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nema nastavka pregovora”, rečeno je “Pobjedi” iz vrha koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Podgorička “Pobjeda” navodi, pozivajući se na drugi izvor “upućen u pregovore”, da je na sastanku u subotu bilo riječi o drugom sporazumu koji bi predstavnici trojne koalicije trebali potpisati prije formiranja nove Vlade.

“Predstavnicima Ure, bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti”, rekao je drugi izvor “Pobjede”.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u drugom sporazumu najavio je nositelj liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.