Published On: Uto, svi 7th, 2013

Predsjedništvo Srbije: 'Vladika Grigorije se samoreklamira i potcenjuje Srbe'

Vladika zahumsko-hercegovačkog Grigorije je gostujući u nedjeljnoj emisiji na TV B92, kritizirao neke poteze predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.  Predsjedništvo Srbije je, povodom stavova vladike Grigorija iznesenih u emisji Utisak nedjelje, ocijenilo da je riječ o samoreklami i potcjenjivanju srpskog naroda.
Vladika zahumsko-hercegovačkog Grigorije je gostujući u nedjeljnoj emisiji na TV B92, kritizirao neke poteze predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.
“Kada pojedinci pokušavaju da se pomoću besmislenih uvreda i svrstavanja u određene političke opcije izdignu u javnosti i na hijerarhijskoj ljestvici, a pri tom narod uče božjem promislu i duhovnosti, potcenjuju srpski narod. Njihovom samoreklamiranju nitko pri zdravoj pameti ne bi trebalo doprinositi, osim onih čiji osobni interes ima prevagu nad narodnim”, poručili su iz Predsjedništva.
Konstatirajući da su svima potrebne škole da bi se neke stvari rekle, vladika je ocijenio da je predsjednik Srbije napravio veliku pogrešku kada je za bh. televiziju rekao: “Klečim i tražim oproštaj za Srbiju”.