Subota, 15 lipnja, 2024

Predsjedništvo SDP-a poručilo SDA: Glasajte za proračun ili idite u neku stvar

Must Read

Danas je u Sarajevu održana 62. sjednica Predsjedništva SDP BiH. Pored razmatranja aktualnih političkih pitanja i pitanja oko usvajanja proračuna u fokusu sjednice bio je razgovor o koracima koje je potrebno napraviti da bi se Bosna i Hercegovina priključila NATO savezu, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a.

Predsjednik SDP BiH, Zlatko Lagumdžija, koji se upravo vratio iz Chicaga gdje je sudjelovao na samitu NATO-a, upoznao je Predsjedništvo stranke da je u Chicagu poslana pozitivna poruka i iskazana puna podrška NATO-a i država članica Bosni i Hercegovini na putu prema punopravnom članstvu u Savezu.

Konstatirano je da je Bosna i Hercegovina blizu ispunjavanja uvjeta iz Talina, koji se tiče pitanja perspektivne vojne imovine, te da se uporedo s ovim aktivnostima, između ostalih, poduzimaju i aktivnosti koje za cilj imaju dostizanje NATO standarda u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo SDP BiH je ukazalo na važnost aktivnog učešće Bosne i Hercegovine u dosadašnjim i budućim operacijama NATO-a, čime naša zemlja, potvrđuje opredjeljenje da bude aktivan i konstruktivan faktor stabilnosti. Izražena je i podrška uključivanju zemalja regije u euroatlantske integracije, jer je punopravno članstvo u NATO-u garancija stabilnosti ne samo za našu zemlju, nego i za cijelu Jugoistočnu Europu, stoji u priopćenju.

S obzirom na ozbiljnost situacije i stanja u kojem se zemlja nalazi Predsjedništvo SDP-a pozvalo je Stranku demokratske akcije da prestane s političkom trgovinom vezanom za pitanje usvajanja proračuna i da glasaju za predloženi proračun jer je to jedini interes države i svih njenih institucija. Usvajanjem proračuna riješit će se pitanje popisa stanovništva, financiranja institucija kulture, isplate mirovina bivšim vojnicima, deblokiranje Agencije za prevenciju korupcije, izgradnju graničnih prijelaza s Hrvatskom, proces digitalizacije, sredstva za sport i održavanje lokalnih izbora. SDA se konačno treba opredijeliti i odlučiti je li pozicija ili opozicija. (R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -