Published On: Thu, Mar 30th, 2017

Predsjedništvo SDA šest sati razgovaralo o političkoj krizi u BiH

SARAJEVO – Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) održalo je u Sarajevu svoju novu, maratonsku sjednicu zbog političke krize koja potresa Bosnu i Hercegovinu. Sjednica koja je počela u 16 sati, trajala je nevjerovatnih šest sati, ali ipak bez rezultata koji je za javnost, budući da nakon nje nije održana konferencija za medije, koju su svi iščekivali. Jedina stvar koju su mediji uspjeli saznati jeste da sjednica još uvijek nije završena, te da će ona biti nastavljena za deset dana. Iako se pretpostvalja da su politička kriza i izjava čelnika HDZ-a Dragana Čovića da “parlamentarna većina na razini Bosne i Hercegovine više nema” bile glavne teme ovog sastanka, nitko stvarno ne zna o čemu su to čelnici SDA raspravljali sve ovo vrijeme.

Neslužbeno se doznaje kako su na dnevnom redu bili sve veći problemi u Srebrenici, te procesi koji se odvijaju nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, prenosi Dnevni Avaz.

Sigurno je da dužina sjednice ukazuje na ozbiljnost situacije u cijeloj BiH, ali ipak javnost o temama sjednice neće saznati večeras. (Radiosarajevo)