Published On: Pon, pro 13th, 2021

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio Središnjicu HKD Napredak i obećao osobnu i potporu Vlade

U okviru službene posjete Bosni i Hercegovini, predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak 13. prosinca 2021. godine Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za europska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić.

Srdačnu dobrodošlicu u Središnjici Napretka cijenjenom visokom izaslanstvu hrvatske Vlade, predvođeno predsjednikom zaželili su predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka te član Središnje uprave Josip Nikolić, kao i djelatnici Stručne službe.

Predsjednik dr. sc. Nikola Čiča zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću za svu pomoć i podršku koju je Republika Hrvatska svih godina pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Napretku, kao i onu od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Predsjednik Čiča informirao je predsjednika Vlade Plenkovića i izaslanstvo o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s posebnim naglaskom na značajan jubilej koji HKD Napredak obilježava iduće godine i to 120 godina od utemeljenja Društva.

Predsjednik Vlade Plenković je rekao kako će rad Hrvatskog kulturnog društva Napredak biti i dalje podržan od strane Vlade Republike Hrvatske, te kako će Vlada Republike Hrvatske biti i pokrovitelj Međunarodnog simpozija koji će se održati u Sarajevu u mjesecu rujnu 2022. godine, a na koji je pozvan i osobno predsjednik Vlade.

Andrej Plenković je naglasio važnost vidljivosti, djelovanja i zastupljenosti HKD Napredak napose u Sarajevu.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

Sve pohvale Premijeru Andrija ,tko će kome ako ne svoj svome.

Mundzuk
Mundzuk
1 godina prije

Obećanje ne možeš u džep staviti.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Nemojte samo da vam tim novcima upravi stari predsjednik !