Subota, 15 lipnja, 2024

Predsjednik Skupštine Srbije Republiku Srpsku pri svakom spominjanju nazivao državom

Must Read

Predsjednici parlamenata Srbije i Republike Srpske, Nebojša Stefanović i Igor Radojičić, postigli su danas u Beogradu dogovor o jačanju parlamentarne suradnje i realizaciji protokola potpisanog između dvije skupštine 2008. godine.

Najavljujući intenzivniju suradnju između Srbije i Republika Srpska, predsjednik srbijanske skupštine Nebojša Stefanović rekao je da parlamenti žele uvesti suradnju u oblasti ekonomije i prodor na treća tržišta. Stefanović je Republiku Srpsku, tijekom obraćanja novinarima, sve vrijeme oslovljavao kao državu i zemlju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

“Želimo uvesti još jednu dimenziju koja bi se ticala ekonomske suradnje između dve zemlje i da državni parlamenti osim klasične suradnje mogu imati i doprinos koji će se ticati surdnje u ekonomskoj sferi i pomoći gospodarstva naše dvije države da budu monogo snažnije”, izjavio je Stefanović i dodao da je to, kako je kazao, interes dvije države.

Predsjednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić je u svom obraćanju kazao da dijeli sve riječi kolege Stefanovića i dodao da postoji strateški interes za suradnju između Srbije i Republike Srpske.

“Sve institucije, a naravno građani imaju prirodnu želju za suradnjom i dužnost je svih institucija, a evo i nas iz parlamenta da tu surdnju produbljuju. Imamo potpunu suglasnost da ta surdnja ne bude samo na razini predsjednika parlamenata o svemu što se događa u naše dvije zemlje, nego i da se širi i na ostele službe i zastupnike, kako to protokol i predviđa”, izjavio je Radojičić i dodao da se o razgovaralo o vanjskotrgovinskoj razmjeni, energetici i poljoprivredi.

Izražavajući zadovoljstvo zbog posjete Beogradu Radojičić je naglasio da je iznio niz ideja o konkretnoj suradnji

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -