Published On: Čet, lis 2nd, 2014

Predsjednik SAD umalo ubijen: Atentator svladao osiguranje i stigao do Obamine sobe!

Omar Gonales prekočio je ogradu Bijele kuće, pretrčao travnjak i došao do ulaznih vrata koja su bila otključana. Ušavši u predvorje, nokautirao je ženu iz osiguranja, popeo se na prvi kat i zaustavljen je tek u sobi koja služi za predsjednička obraćanja i prijame. Do soba u kojima živi Barack Obama s obitelji dijelilo ga je desetak metara.

Predsjednik i obitelj su nekoliko minuta prije upada otišli helikopterom iz Bijele kuće. Da su ostali, sve bi se možda drugačije završilo – Omar je bio naoružan nožem.

Kongresmen Jason Chaffetz kaže da mu je agent Tajne službe rekao da se uljezu posrećilo. “I imali su sreće u svim prethodnim upadima. Ali ne možemo da se oslanjamo na sreću, moramo mjenjati pravila”.

Omar Gonzalez je šesti koji je samo ove godine prekočio ogradu Bijele kuće, ali prvi koji je u nju ušao, prenosi Telegraf.rs.

Zbog propusta u osiguranju prve obitelji SAD, direktorica Tajne službe Julia Pierson je u svjedočenju pred Komitetom Predstavničkog doma američkog Kongresa preuzela punu odgovornost i obećala da se to više nikad neće ponoviti.

Američka javnost i stručnjaci za sigurnost sada raspravljaju o tome da li ubuduće na takve uljeze treba odmah pucati. Kako god da bude kažnjen, Omar je prošao jeftino./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare